Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Färjestad – Växjö

9 mars 2021 11:00
Inför

Efter nio matchfria dagar är det äntligen dags att avsluta grundserien med sju matcher under de kommande 17 dagarna. Först ut är Färjestad på bortais under tisdagskvällen.


Innan det korta uppehållet lyckades Växjö hemmabesegra såväl Luleå som Linköping med uddamålet, och spelade därmed in viktiga poäng på kontot i jakten på förstaplatsen i tabellen.

I kväll är det äntligen dags för SHL-hockey igen då Växjö tar sig an Färjestad på bortais. Karlstadslaget har spelat två matcher under tiden Lakers varit spellediga. Först föll man hemma mot Linköping med 2–5 för att sedan tappa 3–2 till 3–4 efter förlängning borta mot Malmö.

Inför kvällens tillställning lagen emellan ligger Växjö på en andraplats med 87 inspelade poäng på 45 matcher. Lakers är därmed sex poäng före trean Skellefteå och har endast fyra poäng upp till serieledaren, Rögle, som spelat två matcher fler än Växjö.

Färjestad å sin tur återfinns på en åttondeplats efter att ha spelat in 70 poäng på 46 matcher. Laget har god marginal ner till nian Djurgården och tian Malmö. Närmare bestämt nio poäng. Vidare är man fyra poäng efter sjuan Leksand och har fem poäng upp till den sjätte- och sista kvartsfinalplatsen, som Frölunda för närvarande innehar.

Växjö och Färjestad har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Kvällens möte blir således det sista lagen emellan. Åtminstone i grundserien. De båda lagen kan mycket väl stöta på varandra i det kommande slutspelet också.

Färjestad har vunnit två av säsongens tidigare inbördes möten. De inledde säsongen med att 3–2-besegra Växjö i VIDA Arena efter straffar. I matchen efter föll Växjö med 2–4 på bortais, för att sedan ta revansch genom att vinna med klara 4–1 i Småland.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger, där de vann två matcher vardera. Anmärkningsvärt att båda Växjös vinster kom efter förlängning.

  • 19-09-19 | Färjestad – Växjö 4–2
  • 16-11-19 | Växjö – Färjestad 3–2 OT
  • 23-01-20 | Färjestad – Växjö 3–4 OT
  • 12-03-20 | Växjö – Färjestad 4–7

Under tisdagskvällen kommer två spelsugna lag göra upp om poängen i Löfbergs Arena. Såväl Färjestad som Växjö går för tre poäng i jakten på viktiga tabellplaceringar. Lakers behöver tre poäng för att närma sig serieledaren, Rögle, medan Färjestad jagar samtliga pinnar i jakten på att avancera förbi såväl Leksand som Frölunda för att komma åt den åtråvärda sjätteplatsen.

Kvällens match spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Växjö har släppt in överlägset minst mål i SHL med sina 97 insläppta. Rögle och Skellefteå är närmaste lag med 112 insläppta mål vardera.

… Färjestadsstjärnan, Daniel Viksten, har gjort sex poäng (4+2) på sina fyra senaste matcher.

… Färjestad har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher, där fyra av vinsterna kommit efter förlängning/straffar.

… Växjö har vunnit fem av sina sex senaste bortamatcher. Under denna period har laget endast släppt in nio mål.

… Växjö har seriens tredje bästa powerplayprocent (27,42) och näst bästa boxplayprocent (82,86).