Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Färjestad – Växjö

9 mars 2021 11:00
Inför

Efter nio matchfria dagar är det äntligen dags att avsluta grundserien med sju matcher under de kommande 17 dagarna. Först ut är Färjestad på bortais under tisdagskvällen.


Innan det korta uppehållet lyckades Växjö hemmabesegra såväl Luleå som Linköping med uddamålet, och spelade därmed in viktiga poäng på kontot i jakten på förstaplatsen i tabellen.

I kväll är det äntligen dags för SHL-hockey igen då Växjö tar sig an Färjestad på bortais. Karlstadslaget har spelat två matcher under tiden Lakers varit spellediga. Först föll man hemma mot Linköping med 2–5 för att sedan tappa 3–2 till 3–4 efter förlängning borta mot Malmö.

Inför kvällens tillställning lagen emellan ligger Växjö på en andraplats med 87 inspelade poäng på 45 matcher. Lakers är därmed sex poäng före trean Skellefteå och har endast fyra poäng upp till serieledaren, Rögle, som spelat två matcher fler än Växjö.

Färjestad å sin tur återfinns på en åttondeplats efter att ha spelat in 70 poäng på 46 matcher. Laget har god marginal ner till nian Djurgården och tian Malmö. Närmare bestämt nio poäng. Vidare är man fyra poäng efter sjuan Leksand och har fem poäng upp till den sjätte- och sista kvartsfinalplatsen, som Frölunda för närvarande innehar.

Växjö och Färjestad har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Kvällens möte blir således det sista lagen emellan. Åtminstone i grundserien. De båda lagen kan mycket väl stöta på varandra i det kommande slutspelet också.

Färjestad har vunnit två av säsongens tidigare inbördes möten. De inledde säsongen med att 3–2-besegra Växjö i VIDA Arena efter straffar. I matchen efter föll Växjö med 2–4 på bortais, för att sedan ta revansch genom att vinna med klara 4–1 i Småland.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger, där de vann två matcher vardera. Anmärkningsvärt att båda Växjös vinster kom efter förlängning.

  • 19-09-19 | Färjestad – Växjö 4–2
  • 16-11-19 | Växjö – Färjestad 3–2 OT
  • 23-01-20 | Färjestad – Växjö 3–4 OT
  • 12-03-20 | Växjö – Färjestad 4–7

Under tisdagskvällen kommer två spelsugna lag göra upp om poängen i Löfbergs Arena. Såväl Färjestad som Växjö går för tre poäng i jakten på viktiga tabellplaceringar. Lakers behöver tre poäng för att närma sig serieledaren, Rögle, medan Färjestad jagar samtliga pinnar i jakten på att avancera förbi såväl Leksand som Frölunda för att komma åt den åtråvärda sjätteplatsen.

Kvällens match spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Växjö har släppt in överlägset minst mål i SHL med sina 97 insläppta. Rögle och Skellefteå är närmaste lag med 112 insläppta mål vardera.

… Färjestadsstjärnan, Daniel Viksten, har gjort sex poäng (4+2) på sina fyra senaste matcher.

… Färjestad har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher, där fyra av vinsterna kommit efter förlängning/straffar.

… Växjö har vunnit fem av sina sex senaste bortamatcher. Under denna period har laget endast släppt in nio mål.

… Växjö har seriens tredje bästa powerplayprocent (27,42) och näst bästa boxplayprocent (82,86).