• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Inför Brynäs - Växjö

31 mars 2021 12:00
Inför

Under onsdagskvällen fortsätter Växjös jakt på seriesegern då laget tar sig an Brynäs. Tre poäng i Gävle är allt som krävs för att vinna grundserien.


Inför-artikel i samarbete med: badshop.se

Senast lyckades Växjö besegrade Frölunda med uddamålet 3–2 efter att Martin Lundberg gjort det matchvinnande målet i början av den tredje perioden. I och med de tre inspelade poängen är Växjö endast två poäng bakom serieledaren Rögle. Ängelholmslaget har dock spelat klart grundserien medan Lakers har tre återstående matcher. Således är det endast ytterligare tre pinnar som behöver spelas in på kontot för att Växjö ska vinna årets SHL-grundserie.

Redan under onsdagskvällen har Växjö möjlighet att vinna serien då man gästar Brynäs. Gävlelaget kommer dock göra allt för att grusa Lakers planer. Laget ligger nämligen på en trettondeplats i tabellen och har tre poäng upp till säker mark, och behöver synnerligen poäng. Vidare har Brynäs fin form då man vunnit tre av sina fyra senaste bataljer.

Kvällens möte blir säsongens fjärde och sista lagen emellan. De tidigare tre matcherna har slutat med Växjö-vinst. I fajterna i VIDA Arena skrevs segersiffrorna till 5–1 och 5–2 medan det, hittills, enda mötet i Monitor ERP Arena slutade med en 3–1-viktoria.

Fjolårssäsongens möte:

  • 2019-10-19 | Växjö – Brynäs 4–1
  • 2019-12-07 | Brynäs – Växjö 4–3 OT
  • 2020-01-04 | Växjö – Brynäs 3–1
  • 2020-03-03 | Brynäs – Växjö 0–1

Under den gångna säsongen vann Växjö tre av fyra matcher mot Brynäs och har därmed vunnit åtta av de nio senaste SHL-mötena lagen emellan. Det återstår att se om Lakers lyckas knipa ytterligare en vinst i afton.

Brynäs har varit bra på hemmaplan på sistone då man segrat i tre raka matcher, däribland mot Örebro (3–1) och Frölunda (3–0). Växjö å sin tur har vunnit sex av sina åtta senaste matcher på resande skridsko.

Kvällens båda lag kommer gå för samtliga poäng i afton. Växjö för att vinna grundserien och Brynäs för att undvika negativt kval. Onsdagens match är således av stor betydelse för båda lagen.

Kvällens match spelas i Monitor ERP Arena, Gävle, med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Växjö endast släppt in ett mål på sina två senaste bortamatcher mot Brynäs.

… Emil Pettersson är Växjös poängbäste spelare mot Brynäs under säsongen. Stjärnan har gjort fem poäng (3+2) på tre matcher.

… Brynäs har släppt in flest mål/match i SHL.

… Växjö har SHL:s näst bästa boxplayprocent (82,00).

… Brynäs-spelaren, Simon Bertilsson, har tredje mest istid per spelad match i SHL. Backen står noterad för 22:26 minuter/match.