Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Inför Brynäs - Växjö

31 mars 2021 12:00
Inför

Under onsdagskvällen fortsätter Växjös jakt på seriesegern då laget tar sig an Brynäs. Tre poäng i Gävle är allt som krävs för att vinna grundserien.


Inför-artikel i samarbete med: badshop.se

Senast lyckades Växjö besegrade Frölunda med uddamålet 3–2 efter att Martin Lundberg gjort det matchvinnande målet i början av den tredje perioden. I och med de tre inspelade poängen är Växjö endast två poäng bakom serieledaren Rögle. Ängelholmslaget har dock spelat klart grundserien medan Lakers har tre återstående matcher. Således är det endast ytterligare tre pinnar som behöver spelas in på kontot för att Växjö ska vinna årets SHL-grundserie.

Redan under onsdagskvällen har Växjö möjlighet att vinna serien då man gästar Brynäs. Gävlelaget kommer dock göra allt för att grusa Lakers planer. Laget ligger nämligen på en trettondeplats i tabellen och har tre poäng upp till säker mark, och behöver synnerligen poäng. Vidare har Brynäs fin form då man vunnit tre av sina fyra senaste bataljer.

Kvällens möte blir säsongens fjärde och sista lagen emellan. De tidigare tre matcherna har slutat med Växjö-vinst. I fajterna i VIDA Arena skrevs segersiffrorna till 5–1 och 5–2 medan det, hittills, enda mötet i Monitor ERP Arena slutade med en 3–1-viktoria.

Fjolårssäsongens möte:

  • 2019-10-19 | Växjö – Brynäs 4–1
  • 2019-12-07 | Brynäs – Växjö 4–3 OT
  • 2020-01-04 | Växjö – Brynäs 3–1
  • 2020-03-03 | Brynäs – Växjö 0–1

Under den gångna säsongen vann Växjö tre av fyra matcher mot Brynäs och har därmed vunnit åtta av de nio senaste SHL-mötena lagen emellan. Det återstår att se om Lakers lyckas knipa ytterligare en vinst i afton.

Brynäs har varit bra på hemmaplan på sistone då man segrat i tre raka matcher, däribland mot Örebro (3–1) och Frölunda (3–0). Växjö å sin tur har vunnit sex av sina åtta senaste matcher på resande skridsko.

Kvällens båda lag kommer gå för samtliga poäng i afton. Växjö för att vinna grundserien och Brynäs för att undvika negativt kval. Onsdagens match är således av stor betydelse för båda lagen.

Kvällens match spelas i Monitor ERP Arena, Gävle, med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Växjö endast släppt in ett mål på sina två senaste bortamatcher mot Brynäs.

… Emil Pettersson är Växjös poängbäste spelare mot Brynäs under säsongen. Stjärnan har gjort fem poäng (3+2) på tre matcher.

… Brynäs har släppt in flest mål/match i SHL.

… Växjö har SHL:s näst bästa boxplayprocent (82,00).

… Brynäs-spelaren, Simon Bertilsson, har tredje mest istid per spelad match i SHL. Backen står noterad för 22:26 minuter/match.