Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

Inför Växjö – Leksand

4 februari 2021 11:00
Inför

I kväll gästas serieledaren, Växjö, av tabellsjuan Leksand i en intressant match.


Växjös fina form tycks aldrig avta. Under tisdagen tog man sin sjunde vinst på de åtta senaste fajterna då man bortabesegrade Linköping med 2–1 efter straffar. Det krävdes dock 14 (!) straffomgångar för att skilja lagen åt. Joel Perssons straff var den enda av 28 (!) som hittade nätmaskerna. Pontus Holmberg gjorde för övrigt Lakers mål under den ordinarie speltiden.

Under torsdagskvällen vankas ny fajt, där Leksand står för motståndet. Kvällens gästande lag är placerade på en sjundeplats i tabellen med sina 57 inspelade poäng på 38 matcher. Man är därmed endast en poäng före åttan Färjestad och har tio poäng upp till sexan Örebro.

Växjö, som är serieledare, kommer givetvis gå för tre nya poäng för att hålla toppkonkurrenterna bakom sig i tabellen. Samtidigt behöver Leksand poäng för att i första hand hålla Färjestad på avstånd, men också för att närma sig en topp-6-plats, som skulle innebär en direktplats till kvartsfinal.

Kvällens match är grundseriens sista lagen emellan. De har således mötts tre gånger tidigare under säsongen, där Växjö vunnit samtliga fajter. Segersiffrorna i bortamatcherna skrevs till 2–0 respektive 2–1 medan hemmamatchen vanns med uddamålet 4–3 efter att Lakers vänt 2–3 till 4–3 under den tredje perioden.

Fjolårssäsongens resultat lagen emellan:

  • 05-10-19 | Leksand – Växjö 1–3
  • 31-10-19 | Växjö – Leksand 2–4
  • 25-01-20 | Växjö – Leksand 5–1
  • 27-02-20 | Leksand – Växjö 4–1

Under den gångna säsongen vann lagen två matcher vardera, vilket innebär att Växjö segrat i fem av de sju inbördes mötena sedan Leksand tog steget upp i SHL.

Växjö har vunnit 16 av de 18 senaste hemmamatcherna, där de två förlusterna kommit efter förlängning. Leksand å sin tur föll i sin senaste bortamatch mot Oskarshamn, men dessförinnan radade man upp hela sex segrar på resande skridsko.

Det är således ett såväl formstarkt hemma- som bortalag som gör upp om de tre poängen i afton. Frågan är hur poängfördelningen ser ut strax efter 21:00-tiden?

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna mot Leksand.

… Växjö har gjort flest mål (122) samt släppt in minst (86) i SHL.

… Växjö och Leksand har tillsammans tre av fyra spelare i toppen av SHL:s poängliga. Emil Pettersson leder med 41 poäng (18+23) medan Leksandsduon, Carter Camper och Marek Hrivik, ligger trea och fyra med 38 respektive 37 poäng.

… Andrew Calof är Växjös poängbäste spelare mot Leksand under säsongen. Stjärnan har gjort fyra poäng (1+3) på två fajter.

… Viktor Fasth har SHL:s överlägset bästa räddningsprocent med sina 93,61 %.