• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Inför Luleå – Växjö

3 oktober 2020 11:00
Inför

Under torsdagskvällen tog Växjö sin andra raka seger då Rögle besegrade på hemmaplan med uddamålet 2-1 efter att Emil Pettersson gjort det matchvinnande målet. Under lördagen väntar nästa match då Lakers tar sig an serieledaren, Luleå, på bortais.


Växjö har börjat säsongen på ett bra sätt då man tog en poäng i premiären mot Färjestad för att sedan vinna två raka matcher. Allra senast var det Rögle som fick se sig besegrade med uddamålet 2-1. Skånelaget öppnade målskyttet i den första perioden, men i den andra perioden kvitterade Pontus Holmberg och såg till att ställningen var helt jämn inför den tredje perioden. I slutakten blev Emil Pettersson periodens enda målskytt och ordnade där med Växjös andra raka seger.

Inför lördagens match ligger Växjö på en sjätteplats i tabellen med sex inspelade poäng på tre matcher. Ett lag som fått en ännu bättre start är dagens motståndare, Luleå, som vunnit samtliga tre matcher under säsongsupptakten. Senast besegrade man HV71 med uddamålet 5-4 och innan dess Oskarshamn (5-2) och Färjestad (4-2). Luleå har onekligen fått en pangstart på årets säsong.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Luleå fyra gånger i grundserien där Luleå vann tre av fajterna. Norrbottningarna vann sina hemmamatcher med 3-1 och 5-1. Matcherna i VIDA Arena slutade med en varsin 3-1-vinst.

Historiskt sett brukar matcherna mellan Växjö och Luleå bli relativt målsnåla och tajta matcher. Hela 13 av de 15 senaste inbördes mötena har slutat med totalt fem mål eller färre. Tio av dessa fajter har faktiskt slutat med fyra mål eller färre under ordinarie speltid (matcher i alla sammanhang inräknat).

Växjö brukar ha det tufft i Luleå och har faktiskt förlorat sex raka matcher (slutspelshockey inräknat) på resande fot mot lördagens motståndare. Nu är det dock historia och under lördagen är det dags att ge allt för att bryta den sviten och bärga säsongen tredje raka vinst.

Dagens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Under fjolårets grundserie blev Erik Josefsson och Brendan Shinnimin poängbäst mot Luleå med två poäng vardera.

… Luleå har vunnit samtliga säsongens tre matcher efter ordinarie speltid.

… Växjö är det laget som släppt in tredje minst mål i SHL med fem insläppta puckar på tre matcher.

… Lakers är det laget som tacklats minst hittills i SHL med 13 tacklingar på tre matcher. Frölunda har mest registrerade tacklingar, 49 stycken.

… Emil Pettersson är Växjös poängbäste spelare med fyra poäng (1+3) på tre matcher.