• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

J20: Helgsummering

24 februari 2020 08:30
J20

Under helgen spelade Växjö två matcher på bortais där det blev förlust mot Djurgården och vinst mot Örebro.


Ytterligare en helg har passerat denna vinter. Växjö spelade två matcher på bortaplan där det blev förlust mot Djurgården under fredagskvällen och vinst mot Örebro under lördagen.

Djurgården – Växjö 6-2

Hemmalaget vann såväl den första perioden som den andra med 1-0 och hade därmed en tvåmålsledning inför den tredje perioden.

Under matchens slutakt smällde det rejält i de båda målen där Lucas Edmonds började med att reducera till 1-2 redan efter 1.14. Därefter gjorde Djurgården tre raka mål, två i powerplay, innan Lucas Edmonds blev tvåmålsskytt i matchen då han reducerade till 2-5 med 3.01 kvar av bataljen. Innan matchen var till ända fastställde Djurgården slutresultatet till 6-2 i tom kasse.

Örebro – Växjö 1-4

Under lördagen svarade Växjö för en fin insats då man tvålade dit topplaget Örebro med 4-1. Nils Thomasson gav Lakers ledningen i den första perioden redan efter fyra minuters spel.

I början av den andra perioden utökade Tom Fridén gästernas ledning till 2-0 innan Hugo Wirell satte 3-0 några minuter senare. Örebro lyckades reducera under slutminuterna och Växjö gick därmed till pausvila med en 3-1-ledning.

Örebro tryckte på rejält under slutakten, och vann bland annat skotten med 15-6 i perioden. Dock storspelade Hugo Haas i Växjö-kassen och motade samtliga skott som han fick på sig. Istället för något reduceringsmål fastställde Linus Skager slutresultatet till 4-1 i tom kasse.


I och med helgens resultat ligger Växjö kvar på sjätteplatsen i tabellen. Lakers har spelat in 17 poäng på 13 matcher och är endast två poäng bakom femman HV71 och fyra poäng före sjuan Luleå. Det ska dock tilläggas att HV71 spelat en match färre och Luleå två fajter mindre.

Redan på onsdag (26 februari) är det dags för ny match då HV71 gästar. Derbyt spelas i Växjö Ishall och har nedsläpp 19.00. Missa inte chansen att se Lakers möte mot rivalen i jakten på ny vinst!