• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Frölunda
FHC

Inför Växjö – Frölunda

16 augusti 2019 11:00
Inför

Försäsongen fortgår med match under fredagskvällen då fjolårssäsongens SM-guldvinnare, Frölunda, besöker Småland för en holmgång mot Växjö i Alvesta.


Förra fredagen spelade Växjö sin premiärmatch säsongen 2019/2020. Lakers mötte då SHL-nykomlingen Oskarshamn och föll med uddamålet 1-2 efter att nytillskottet, Jakob Forsbacka-Karlsson, gjort Växjös enda mål i lagets första försäsongsmatch för säsongen.

I afton vankas det ny fredagsmatch och ett nytt gynnsamt tillfälle för Lakers att ta säsongens första viktoria. Dock väntar tuffast tänkbara hinder då fjolårssäsongens SM-guldvinnare, Frölunda, kommer på besök till Småland och Alvesta, där dusten går av stapeln med nedsläpp klockan 18.00.

Göteborgslaget har, precis som Växjö, hunnit med att spela en träningsmatch hittills under säsongen. Den matchen spelade man för drygt en vecka sedan, torsdagen den 8 augusti för att vara mer precis, mot Växjös derbyrival HV71. Frölunda gjorde en bra match och övermannade Jönköpingslaget med 4-3 efter förlängning. Nyförvärvet från Färjestad, Theodor Lennström, blev matchhjälte då han sköt 4-3-målet endast åtta sekunder in i förlängningen.

I kväll är det följaktligen dags för guldaspiranterna, Växjö och Frölunda, att göra upp i en spänningsfylld försäsongsmatch. Båda klubbarna kommer garanterat vara lite extra på hugget inför den här fajten då lagen har haft många häftiga duster under de senaste säsongerna. Det gäller även att sätta sig i respekt inför den kommande säsongen som bara är ett knappt månsnurr bort.

Det blir allt som oftast tajta och jämna matcher när dessa båda lag möts. Faktum är att de fyra senaste bataljerna lagen emellan slutat med uddamålet där Lakers endast vunnit en av matcherna. Det ska dock ytterligare framföras att de tre senaste slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

För närapå ett år sedan, närmare bestämt den 8 augusti, möttes lagen i just en träningsmatch. I den matchen ryckte Växjö till sig en 3-0-ledning innan Frölunda vände och vann med 5-3 efter fem raka mål där de fyra sista tillkom i slutakten. Även säsongen innan dess möttes man där Frölunda vann med uddamålet 5-4 efter nytt målkalas.

Efter de två senaste säsongernas försäsongsförluster mot Frölunda är Lakers revanschlysten inför aftonens kraftmätning i Alvesta. Det är dags för Växjö att ta säsongens första vinst.

Kvällens match spelas i Virdahallen, Alvesta, med nedsläpp 18.00.