• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Inför Växjö – Rögle

10 september 2019 11:00
Inför

Ny vecka, vilket innebär SHL-premiär! I afton spelar Växjö sin sista försäsongsmatch innan bortapremiären mot Luleå på lördagskväll. Kvällens match spelas i VIDA Arena där Rögle står för motståndet.


Vecka 37 är kommen, vilket betyder att SHL-premiären är här. På lördag är det äntligen dags för säsongens första tävlingsmatch när Luleå väntar på bortais under SHL-premiären. Innan helgens premiärmatch ska Växjö spela ytterligare en försäsongsmatch. Genrepet äger rum i afton i VIDA Arena där Skånelaget Rögle, som man mötte för tolv dagar sedan, väntar.

Växjö och Rögle är två av de SHL-lagen som har gjort bäst resultat under försäsongen. Lakers har vunnit fyra av sex matcher medan Ängelholmslaget gått vinnande ur striden i hela sex av sju bataljer i sommar. Enda förlusten kom mot just Lakers i slutet av augusti.

Lakers vann, som tidigare nämnt, försäsongsmatchen mot Rögle som spelades för tolv dagar sedan. Emil Pettersson öppnade målskyttet i den första perioden. Därefter sköt Fredrik Karlström 2-1 i början av den tredje perioden och Richard Gynge matchavgörande 3-2 med 6.41 kvar av den ordinarie speltiden. Växjö vann därmed den spännande matchen med uddamålet.

I afton jagar alltså Rögle revansch efter den tidigare förlusten i sommar mot Växjö. Lakers agerar som hemmavärd och har ett otroligt imponerade facit på hemmaplan mot Skånelaget. Faktum är att Växjö vunnit tio (!) raka hemmamatcher mot Rögle där nio av vinsterna kommit efter ordinarie speltid och åtta av segrarna har slutat med en tvåmålsvinst eller med större siffror. Senast Ängelholmklubben vann i Växjö var den 20 november 2012. Det är snart sju år sedan.

Växjö är överlag väldigt hemmastarka och förlorar sällan i VIDA Arena. Så sent som i torsdags gästade ett annat Skånelag, Malmö, där Lakers vann med tennissiffrorna 6-3 efter att man vänt ett 0-2-underläge på bara några minuter i början av den andra perioden. Jakob Forsbacka-Karlsson blev tvåmålsskytt i matchen medan Richard Gynge, Martin Lundberg, Oliver Bohm och Erik Josefsson gjorde övriga hemmamål i den målrika tillställningen.

Lakers kommer såklart gå för ny vinst under tisdagskvällen och således avsluta årets försäsong på topp. Rögle har dock imponerat stort i sommar och kommer göra allt för att knipa en seger och bryta den långa förlustraden på bortaplan mot Växjö. Kvällens match har förutsättningar för att bli riktigt underhållande och välspelad då båda lagen bjudit på fin hockey i sommar.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!