• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Fredag Fre 1 Januari Jan
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Kallelas mål räckte till en poäng

10 mars 2020 21:32
Matchreferat

I den sista hemmamatchen i årets grundserie tog Skellefteå emot Växjö och efter straffläggning var det gästerna som fick med sig extrapoängen hem. Det var också Växjö som kunde ta ledningen i den första perioden och sedan också ta tillbaka den i den andra. Skellefteå kunde dock kvittera två gånger om och i den tredje trodde nog de flesta att man också gjort ett ledningsmål men efter lite förvirrande besked från domarna så dömdes målet till sist bort. Matchen istället till övertid där gästerna var närmast och i straffläggningen var det också som sagt Växjö som var hetast och säkrade två poäng.


Mål åt båda hållen

Skellefteå känns pigga inledningsvis men trots att man har mycket puck och att det känns som att man har initiativet i spelet så skapar man inte så mycket framåt. Efter att Philip Broberg tappat pucken på egen blå till Marcus Sylvegård kan den sistnämnde spela fram Pontus Holmberg som sätter 0-1 under armen på Gustaf Lindvall.
Skellefteå kommer igång allt mer eftersom perioden går och skapar en hel del farliga lägen. Bland annat har Niclas Burström och Oscar Möller bra skott som sånär går in. Med fyra minuter kvar kommer så kvitteringen när Andreas Wingerli kan slå in en retur till 1-1.

Bortamål trots hemmaövertag

Skellefteå får en tidig chans att spela powerplay och precis som utvisningstiden tickar ut träffar Oscar Möller stolpen i helt öppet läge framför Viktor Andrén. Skellefteå fortsätter att skapa målchanser, bland annat är Broberg nära men pucken smiter precis utanför stolpen. Anton Holm är också nära två gånger om strax därefter.

Växjö skapar sina första chanser på länge när Roman Horak bryter in på mål och inte är långt borta från att få in pucken. Tuomas Kiiskinen som varit aktiv i hela matchen skapar ett bra skottläge men Andrén är med och räddar skottet högt. Med drygt en minut kvar av perioden återtar Växjö ledningen när Jacob Micflikier gör 1-2, snöpligt för Skellefteå som dominerat mittperioden.

Bortdömt mål för Skellefteå

Redan i periodens första minut kvitterar Skellefteå efter en individuell prestation från Toni Kallela som rundar målet och vrider in 2-2 mellan benen på Andrén. Efter fem minuters spel styr Adam Petersson pucken i mål, efter lång granskning kommer domarna ut och pekar mål, men efter en stunds jubel gör man wash-out och det blir inget mål. Minst sagt en märklig situation.

Först är Wingerli riktigt nära att lirka in pucken i powerplay och sedan får Robin Alvarez ett bra läge men då gör Andrén en bra sidledsförflyttning och räddar. I slutet av den tredje perioden får sedan Skellefteå ännu en chans att spela powerplay men skärpan finns inte riktigt där utan matchen slutar 2-2 efter ordinarie tid och går till övertidsspel.

Bortaseger efter straffar

Skellefteå skapar chanser i spel tre mot tre. Bland annat tack vare bra fart från Toni Kallela och Andreas Wingerli. Men med en halvminut kvar kommer Växjö två mot en och tvingar Gustaf Lindavall till en grym räddning. Sedan skapar man en chans till också med bara sekunder kvar men Lindvall är med igen. Matchen går till straffläggning där Växjö vinner efter två straffar i mål.