Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Rögle – Växjö

20 februari 2020 11:00
Inför

Under torsdagskvällen jagar Växjö sin tredje raka vinst då man möter formstarka Rögle på bortaplan.


Ny dag och ny SHL-match väntar för Växjös del. Denna gång tar man sig an formstarka Rögle på bortaplan i en, som vanligt så här års, viktig match i kampen kring tabellplaceringarna.

Växjö svarade för en imponerande insats senast då man tvålade dit rivalen HV71 med hela 5-1 hemma i VIDA Arena. Lakers var det hungrigare laget från start och vann derbyt tämligen enkelt. Richard Gynge svarade för övrigt för två mål i matchen.

Segern senast var Växjös andra raka, där man lyckats göra hela tio mål framåt på de båda fajterna. Lakers ligger därmed alltjämt tia i tabellen med sina 56 poäng på 42 matcher. Man har nio poäng upp till närmaste lag, Malmö, och är tre poäng före elvan Brynäs, som spelat en match mer än Lakers. I afton gästar Växjö formstarka Rögle i Catena Arena i en match som lär bli tuff.

Rögle har svarat för en fin säsong och ligger trea i tabellen inför kvällens möte mot Växjö. Ängelholmslaget har skrapat ihop fina 75 poäng så här långt och är endast en poäng bakom tvåan Färjestad. Det ska dock tilläggas att man bara är fem poäng före sjuan Örebro. Så pass jämn är den övre halvan av tabellen just nu.

Skånelaget tog en klar vinst senast borta mot jumbon Leksand då man gick från 2-2 till 5-2 under slutakten. Segern senast var lagets femte raka trepoängare och man är således seriens formstarkaste lag, tillsammans med Skellefteå, sett till de fem senaste omgångarna.

Växjö och Rögle har mötts tre gånger tidigare under säsongen där samtliga matcher slutat med bortavinst. Det första mötet vann Rögle med 3-1 i VIDA Arena innan Växjö besegrade Rögle med uddamålet 2-1 i Ängelholm. För bara nio dagar sedan möttes man på nytt i Växjö, denna gång vann Rögle med klara siffror, 4-0.

Växjö jagar således revansch på Rögle för förlusten senast. Lakers behöver dessutom poängen för att befästa sin slutspelsplats och på så vis sätta rejält press på Brynäs. Rögle å sin tur vill såklart behålla sin placering i toppen av tabellen och bygga vidare på sin fina segerrad. Torsdagens match har därför alla förutsättningar för att bli en underhållande och härlig drabbning lagen emellan.

Bäst odds på alla SHL-matcher hos SHL's huvudpartner Betsson, du hittar alla SHL odds HÄR

Kvällens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 19.00.