Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Rögle – Växjö

20 februari 2020 11:00
Inför

Under torsdagskvällen jagar Växjö sin tredje raka vinst då man möter formstarka Rögle på bortaplan.


Ny dag och ny SHL-match väntar för Växjös del. Denna gång tar man sig an formstarka Rögle på bortaplan i en, som vanligt så här års, viktig match i kampen kring tabellplaceringarna.

Växjö svarade för en imponerande insats senast då man tvålade dit rivalen HV71 med hela 5-1 hemma i VIDA Arena. Lakers var det hungrigare laget från start och vann derbyt tämligen enkelt. Richard Gynge svarade för övrigt för två mål i matchen.

Segern senast var Växjös andra raka, där man lyckats göra hela tio mål framåt på de båda fajterna. Lakers ligger därmed alltjämt tia i tabellen med sina 56 poäng på 42 matcher. Man har nio poäng upp till närmaste lag, Malmö, och är tre poäng före elvan Brynäs, som spelat en match mer än Lakers. I afton gästar Växjö formstarka Rögle i Catena Arena i en match som lär bli tuff.

Rögle har svarat för en fin säsong och ligger trea i tabellen inför kvällens möte mot Växjö. Ängelholmslaget har skrapat ihop fina 75 poäng så här långt och är endast en poäng bakom tvåan Färjestad. Det ska dock tilläggas att man bara är fem poäng före sjuan Örebro. Så pass jämn är den övre halvan av tabellen just nu.

Skånelaget tog en klar vinst senast borta mot jumbon Leksand då man gick från 2-2 till 5-2 under slutakten. Segern senast var lagets femte raka trepoängare och man är således seriens formstarkaste lag, tillsammans med Skellefteå, sett till de fem senaste omgångarna.

Växjö och Rögle har mötts tre gånger tidigare under säsongen där samtliga matcher slutat med bortavinst. Det första mötet vann Rögle med 3-1 i VIDA Arena innan Växjö besegrade Rögle med uddamålet 2-1 i Ängelholm. För bara nio dagar sedan möttes man på nytt i Växjö, denna gång vann Rögle med klara siffror, 4-0.

Växjö jagar således revansch på Rögle för förlusten senast. Lakers behöver dessutom poängen för att befästa sin slutspelsplats och på så vis sätta rejält press på Brynäs. Rögle å sin tur vill såklart behålla sin placering i toppen av tabellen och bygga vidare på sin fina segerrad. Torsdagens match har därför alla förutsättningar för att bli en underhållande och härlig drabbning lagen emellan.

Bäst odds på alla SHL-matcher hos SHL's huvudpartner Betsson, du hittar alla SHL odds HÄR

Kvällens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 19.00.