• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Inför Växjö – Skellefteå

16 januari 2020 13:00
Inför

Under torsdagskvällen är det dags för ny SHL-match när formstarka Skellefteå kommer på besök.


Efter fyra dagars spelledighet är det återigen dags för SHL-hockey då Skellefteå kommer på besök till staden i en ny viktig match där varje poäng är viktig.

Växjö har varit inne i en mycket fin period på sistone, men inför kvällens match kommer man dock med två raka uddamålsförluster i bagaget. Senast föll man med 0-1 hemma mot Skånelaget Malmö och dessförinnan blev det en 1-2-förlust borta mot topplaget Örebro. Detta har gjort att Lakers ligger tia i tabellen med 43 poäng på 32 matcher. Man är därmed fyra poäng före elvan Brynäs och har fem poäng upp till nian Malmö och åttan Djurgården.

Kvällens motståndare, Skellefteå, har gjort det bra på slutet och kommer med fyra raka segrar i ryggen. Under segersviten har man bland annat slagit topplagen Frölunda som Färjestad. I och med lagets fina form har man hoppat upp till en femteplats i tabellen med 54 inspelade poäng på kontot. Man är därmed två poäng efter fyran Frölunda och två poäng före sjuan HV71.

Växjö och Skellefteå har mötts två gånger tidigare under säsongen där de båda lagen tagit en varsin 4-1-vinst på bortaplan. Senast var det Lakers som vann efter mål av Ludvig Nilsson, Jakob Forsbacka Karlsson, Emil Pettersson och Roman Horak.

I afton är det alltså dags för säsongens tredje möte lagen emellan. Varje match är viktig i kampen kring tabellplaceringarna och kvällens match är givetvis inget undantag. Lakers har chans att haka på lagen ovan i tabellen vid vinst medan Skellefteå kan klättra ytterligare en tabellplacering samt befästa sin nuvarande kvartsfinalplats.

Matcherna mot Skellefteå brukar alltid bli något extra mycket tack vare slutspelsserierna mot varandra de senare säsongerna. Skellefteå har två raka vinster mot Växjö i VIDA Arena, men innan dess vann Lakers hela nio raka hemmamatcher, slutspelet inräknat, mot kvällens motståndare.

Växjö har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher medan Skellefteå segrat i tre av sina fyra senaste bortafajter. Det är således två formstarka lag på hemma- samt bortaplan.

Torsdagens match mellan Växjö och Skellefteå har alla ingredienser för att bli en underhållande, spännande och sevärd hockeymatch. Missa inte chansen att se bataljen på plats i VIDA Arena.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!