• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Inför Växjö – Örebro

5 december 2019 10:00
Inför

I kväll bjuds det på SHL-hockey i VIDA Arena då topplaget Örebro gästar.


Efter fyra matchfria dagar är det återigen dags för SHL-hockey. Denna gång väntar topplaget Örebro på hemmais i VIDA Arena. Vi har således en spännande match att se framemot under torsdagskvällen.

I den senaste omgången, som spelades lördagen den 30 november, bröt Växjö sin förlustsvit på tre matcher då man lyckades besegra SHL-nykomlingen Oskarshamn på bortaplan med uddamålet 2-1. Lakers öppnade målskyttet i den första perioden då Marcus Davidsson hittade nätmaskerna. Oskarshamn kvitterade i mitten av mellanakten innan Roman Horak satte matchavgörande 2-1 i början av den tredje perioden. Växjö tog därmed en viktig vinst i den nedre regionen av tabellen.

Kvällens motståndare, Örebro, har svarat för en mycket fin säsong så här långt. Närkelaget ligger nämligen på en fjärdeplats i tabellen efter att man stundtals under säsongen varit serieledare. Örebro kommer förvisso från två raka nederlag, men innan dess vann man hela tolv av 14 matcher.

Den 10 oktober drabbade Växjö och Örebro samman för första gången den här säsongen. Matchen spelades i Behrn Arena, Örebro, där hemmalaget vann med klara 4-1. Lakers öppnade matchen bäst och tog också ledningen då Fredrik Karlström lyckades överlista hemmamålvakten efter 7.14. Därefter gjorde Örebro fyra raka mål där tre av fullträffarna gjordes under slutakten då man gick från 1-1 till 4-1.

Växjö är såklart ute efter revansch på Örebro efter förlusten senast samtidigt som man vill bygga en ny vinstsvit för att erövra en slutspelsplats. Örebro, som har två raka förluster, vill studsa tillbaka direkt för att inte tappa allt för stor mark till toppkonkurrenterna ovan i tabellen.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Örebro fyra gånger i grundserien där Örebro gick vinnande ur striden i tre av fajterna. Matcherna i Örebro slutade 2-1 efter straffar och 4-2 till hemmalaget medan Växjö knep en uddamålsvinst med 3-2 i VIDA Arena. Lakers föll också med samma siffror efter straffar. De båda lagen möttes även i slutspelet där Lakers vann med 2-0 i matcher efter att man slagit Örebro med 3-2 efter förlängning på hemmais för att sedan vinna med 4-2 på bortaplan.

Växjö har trivts mycket bra mot just Örebro hemma i VIDA Arena de senaste säsongerna. Faktum är att Lakers vunnit hela tio av de elva senaste hemmamatcherna mot kvällens motståndare. Bataljerna lagen emellan brukar bli väldigt tajta där hela sju slutat med uddamålet under den nyss nämnda perioden. Kvällens match har alla ingredienser för att bli en underhållande, spännande och trevlig tillställning.

Kom och stötta Växjö till en ny vinst under torsdagskvällen i jakten på en slutspelsplats. Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna!


Visste du att…

… De tre senaste matcherna mellan Växjö – Örebro i VIDA Arena har slutat 3-2 till något av lagen.

… Växjö-backen Ilari Melart ligger tvåa i SHL:s skytteliga, blott ett mål ifrån ledning, med sina nio fullträffar på endast 14 matcher.

… Örebro-backen Rasmus Rissanen har överlägset bäst +/-0-statistik i hela SHL (+19).

… Växjö är det laget i SHL, tillsammans med Luleå, som tagit ledningen i flest matcher (15 av 22).

… Örebro är det laget som gjort flest mål i öppen kasse under säsongen (6 stycken) samtidigt som man även är det laget som släppt in flest mål i öppen bur (6 stycken).