• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Inför Växjö – Färjestad

16 november 2019 11:00
Inför

Under torsdagen besegrade Växjö Skellefteå på bortaplan med klara 4-1. I eftermiddag jagar Lakers sin tredje raka vinst när formstarka Färjestad gästar i VIDA Arena.


I torsdags spelades det äntligen SHL-hockey igen efter landslagsuppehållet. Växjö tog sig an Skellefteå på bortaplan där man vann med klara 4-1 efter en fin insats. Ludvig Nilsson, Jakob Forsbacka-Karlsson, Emil Pettersson och Roman Horak gjorde Lakers mål i matchen.

Vinsten mot Skellefteå senast var Växjös andra raka och tredje vinst på de fyra senaste matcherna. Lakers har därmed fin form och påbörjat sin klättring i tabellen. Laget har nu lämnat den absoluta botten och avancerat upp till en tiondeplats i tabellen. Växjö är såklart inte nöjt med det, utan fortsätter blicka uppåt i tabellen.

I eftermiddag har Växjö ny chans att bygga vidare på sin segersvit då Färjestad gästar i VIDA Arena. Karlstadslaget har, precis som Lakers, fin form för tillfället. Faktum är att laget vunnit tre raka matcher där man senast besegrade Brynäs på hemmaplan med uddamålet 2-1. Färjestad har faktiskt vunnit nio av sina elva senaste matcher och är ett av seriens bästa lag för stunden.

Växjö och Färjestad har mötts en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i Karlstad där hemmalaget vann med 4-2 efter att man vänt ett 0-2-underläge till vinst. Roman Horak och Martin Lundberg gjorde Lakers mål i matchen. Båda målen tillkom i powerplay i den första perioden.

I eftermiddag jagar Växjö såklart revansch efter den senaste förlusten mot Färjestad. Lördagens gästande lag har faktiskt vunnit fyra raka matcher mot Lakers, där tre av segrarna kommit i Karlstad. Det är såklart en trend som Växjö kommer göra allt för att bryta.

Växjö är normalt sett ett starkt hemmalag och har verkligen fått spelet att fungera på slutet. Inför dagens match mot Färjestad har man vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna där man lyckats göra 15 mål framåt. Vinstmatcherna har slutat 3-1, 6-2 och 4-1, vill säga med klara segrar. Lakers har dessutom vunnit två av de tre senaste hemmamatcherna mot Färjestad.

Lördagens match har alla förutsättningar för att bli en riktigt häftig fajt och upplevelse. Båda lagen har fin form och vill fortsätta bygga på sin segersvit. Växjö är dessutom ute efter revansch på Färjestad efter förlusten senast då de båda lagen drabbades samman. Lägg därtill att Karlstadslaget har chans på att ta över serieledningen i SHL vid vinst i afton. Motivation lär knappast saknas hos de båda lagen i eftermiddag.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då!