Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteå räckte inte till

14 november 2019 21:16
Matchreferat

Skellefteå hade pucken under stora delar av torsdagens hemmamöte med Växjö, men man lyckades inte skapa tillräckligt bra chanser och därmed kom inte heller målen. Istället var det Växjö som trots fokus på försvarsspelet kunde omsätta de chanser man faktiskt fick på ett strålande sätt och till sist vinna matchen med siffrorna 1-4.


Växjö är effektivt

Skellefteå inleder matchen bra. Man har mycket puck och spelar rörligt i anfallszon. Samtidigt spelar Växjö väldigt tillknäppt försvar och håller hemmaspelarna på utsidan och avsluten långt utifrån. Det är också lite snöpligt gästerna som tar ledningen efter att ha vunnit puck på offensiv blå, skjutit och styrt in 1-0.

Efter målet så kommer gästerna igång och tack vare hårt jobb framför hemmamålet lyckas man också få in 2-0 genom Jakob Forsbacka-Karlsson som lite för enkelt får kämpa in pucken i mål framför Armalis.

Skellefteå reducerar

Matchbilden från inledningen av den första perioden känns igen även i den andra. Skellefteå är helt klart det spelande laget men utdelningen uteblir fortsatt. Skellefteå får också spela powerplay ett par gånger i första halvan av perioden men trots stundtals bra passningsspel och en hel del avslut får man inte in pucken.

Skellefteå får trots puckinnehavet inte riktigt till spelet, felpassen är många och man kommer inte riktigt in på mål. Men med en minut kvar av perioden kommer den efterlängtade reduceringen. Skellefteå spelar powerplay och när Växjö försöker rensa kan Jakob Olofsson fånga upp pucken framför mål och pricka in 1-2.

Bortaseger efter fortsatt hemmaslarv

Det är inte riktigt Skellefteås kväll ikväll. Först kommer 1-3 tidigt i den tredje perioden efter att Emil Petersson lite för enkelt få lirka in pucken mellan benen på Mantas Armalis. Sedan tappar Skellefteå pucken i powerplay och Roman Horak kan fri med Armalis sätta 1-4. Det känns lite som att Skellefteå slarvar bort sin chans att vända matchen.

Skellefteå jagar efter reducering och en sista chans att komma tillbaka in i matchen men uppförsbacken är lite för brant. Samtidigt lyckas Växjö störa hemmalaget med att spela lite på gränsen och med mycket fysik vilket gör att Skellefteå tappar fokus något. Ett effektivt Växjö vinner efter att Skellefteå haft massor av puck men inte lyckats omsätta det till klara målchanser.