• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

Inför Växjö – Leksand

31 oktober 2019 13:00
Inför

Två matcher återstår innan vi summerar vecka 44. Båda matcherna spelas i VIDA Arena där Leksand gästar i afton och Luleå under lördagskvällen.


En ny vecka är kommen och två nya matcher väntar. I afton står Leksand för motståndet och under lördagen väntar formstarka Luleå. Båda matcherna spelas hemma i VIDA Arena.

Efter en trög inledning har Växjö kommit igång på slutet då man vunnit två av de tre senaste matcherna. Senast hemmabesegrade man Linköping med 6-2 efter att man vänt ett 0-2-underläge. Lakers låg under med 0-2 efter den första perioden, men kom ut som ett nytt lag i mellanakten och vann perioden med hela 4-0! I den tredje perioden gjorde man ytterligare två mål och vann matchen således komfortabelt. Emil Pettersson blev tvåmålsskytt i fajten medan Fredrik Karlström, Richard Gynge, Ilari Melart och Martin Lundberg gjorde ett mål vardera.

Växjö har nu avancerat upp till tolfteplats i tabellen och passerat såväl Leksand som Linköping. I kväll möter man, som tidigare nämnt, Leksand och har då chans att dra ifrån SHL-nykomlingen. Leksand är inne i en tung period då man förlorat nio raka matcher. Dock har man närmat sig en seger på slutet. Senast föll man med 2-3 efter straffar borta mot Brynäs och dessförinnan med 3-5 hemma mot Örebro efter att gästerna gjort det sista målet i tom kasse.

Växjö och Leksand har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i början av månaden där Lakers vann med 3-1 på bortaplan efter att Erik Josefsson, Roman Horak och Marcus Davidsson gjort gästernas mål i matchen.

De båda lagen har mötts en hel del under de senaste säsongerna där Växjö varit det laget som vunnit flest matcher. Ser man till de sju senaste inbördes möten lagen emellan har Lakers segrat i sex.

Lakers har börjat hitta rätt på hemmaplan då man har två raka segrar i VIDA Arena. Senast besegrade man, som tidigare nämnt, Linköping med 6-2 och dessförinnan Brynäs med 4-1. Lägg därtill att man har tre raka inbördes vinster mot Leksand på hemmais.

Nu hejar vi fram Växjö till en ny vinst och lagets tredje raka viktoria i VIDA Arena. Lakers har chans att avancera förbi såväl Brynäs som Oskarshamn i tabellen vid vinst i afton. Nu kör vi!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar 17.00. Välkomna då!