Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Inför HV71 – Växjö

24 oktober 2019 12:00
Inför

Under torsdagskvällen är det dags för säsongens första derby mot rivalen HV71. Båda lagen kommer från segrar senast och kommer göra allt för att knipa ytterligare en i afton.


Äntligen SHL-hockey igen och äntligen är det dags för derby mot rivalen HV71.

Senast bröt Växjö sin förlustsvit på tre matcher då man tvålade dit Brynäs med klara 4-1 på hemmaplan. Nyförvärvet, Ilari Melart, blev tvmålsskytt i matchen medan Brendan Shinnimin och Emil Pettersson gjorde Lakers övriga mål i segern. Anmärkningsvärt att Emil Pettersson var inblandad i samtliga mål i matchen då han hade en assistpoäng på målen utöver sitt eget.

Kvällens motståndare, HV71, är ett av seriens formstarkaste lag för tillfället. Jönköpingslaget har nämligen vunnit fem av sina sex senaste matcher och har bra häng på en topp 6-placering i den unga tabellen. Senast bortabesegrade man ett annat formstarkt lag, Örebro, med 3-1.

Såväl Växjö som HV71 har chans att avancera flera placeringar i tabellen vid vinst i afton. Det gör att kvällens match lagen emellan blir extra viktig och intressant såklart.

Derbymatcherna mot HV71 brukar alltid bli rafflande och bjuda på fin underhållning. Under fjolårssäsongen möttes man fyra gånger där HV71 drog det längsta strået i tre av bataljerna. Växjö vann dock det sista, och senaste mötet, lagen emellan med uddamålet 3-2 i VIDA Arena.

I kväll går Växjö för sin andra raka seger i såväl SHL som inbördes möten mot HV71. Lyckas Lakers knipa tre poäng har man chans att avancera förbi såväl Leksand som Malmö i tabellen. Man skulle dessutom knappa in på rivalen, HV71.

Kvällens match spelas i Kinnarps Arena, Jönköping, med nedsläpp 19.00.