Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Inför Växjö – Rögle

12 oktober 2019 11:00
Inför

Det är lördag igen och ny hemmamatch för Växjös del. Denna gång kommer serieledarna Rögle på besök i ett hett möte lagen emellan.


Veckans andra, och sista, match är kommen då det vankas hemmamatch i VIDA Arena i eftermiddag. Dagens gästande lag är inget mindre än serieledarna, Rögle, från Ängelholm.

Växjö har det fortfarande lite kämpigt och föll senast borta mot Örebro med 1-4. Tabellen är dock ung samt jämn och Lakers har chans att avancera snabbt uppåt i tabellen med några segrar i rad.

I eftermiddag väntar alltså serieledarna, Rögle. Ängelholmklubben har imponerat stort inledningsvis av säsongen då laget spelat in 21 poäng på nio matcher och ligger tre poäng före tvåan Frölunda. Senast förlängningsvann man hemma mot Djurgården med 2-1 och dessförinnan slog man Frölunda borta med samma siffror. Laget har vunnit sex (!) raka matcher och totalt åtta av nio fajter såhär långt in på säsongen.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där lagen vann två matcher vardera. Växjö vann sina hemmamatcher med 4-1 och 5-3 medan Rögle vann matcherna på skånsk mark med 6-3 och 2-1 efter förlängning.

Växjö och Rögle möttes även två gånger under försäsongen där de båda lagen vann en varsin match. Lakers vann den första fajten med uddamålet 3-2 efter att Emil Pettersson, Fredrik Karlström och Richard Gynge gjort Växjös mål. Det andra mötet, och senaste, vann Rögle i VIDA Arena med uddamålet 5-4 efter förlängning efter att Lakers tappat en 3-0-ledning. Richard Gynge gjorde två av hemmalagets mål och Emil Pettersson samt Martin Lundberg övriga Växjökassar.

Växjö brukar trivas ypperligt hemma mot Rögle. Bortser man från försäsongsförlusten för drygt en månad sedan har Lakers vunnit tio (!) raka hemmamatcher mot dagens motståndare. En träningsmatch och övriga nio i SHL-grundserien. I eftermiddag kommer Växjö gör allt för att knipa en ny seger mot Rögle och även bryta deras långa segersvit.

Det är lördag och Sveriges, just nu, bästa lag kommer på besök till VIDA Arena. Det är således uppdukat för en riktigt häftig och underhållande tillställning på hemmais i eftermiddag. Lakers behöver ditt stöd för att bärga tre poäng och avancera uppåt i tabellen. Tillsammans är det möjligt.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Hjärtligt välkomna!