Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Inför Örebro – Växjö

10 oktober 2019 11:00
Inför

Efter fem dagars matchuppehåll är det äntligen dags för SHL-hockey igen då Växjö har rest till Örebro för att försöka ta sin andra raka seger.


Det har varit fem matchfria dagar sedan den sköna 3-1-vinsten borta mot Leksand där Växjö gjorde ett mål i vardera period. Målen gjordes av Erik Josefsson, Roman Horak och Marcus Davidsson.

Sedan matchen senast har laget tränat på och förberett sig inför nästa uppgift som väntar i afton då Lakers gästar målglada Örebro i Behrn Arena. I Örebro jagar Växjö sin andra raka seger och viktiga poäng i jakten på att närma sig lagen ovan i tabellen.

Örebro startade säsongen med två raka vinster för att sedan förlora fyra matcher på i följd. Nu verkar man hittat formen igen då man kommer från två raka hemmavinster där man gjort hela elva mål framåt och endast släppt in två mål bakåt. Senast besegrade man Skellefteå hemma med 5-1 och innan dess Brynäs med tennissiffrorna 6-1.

Örebro har öst in hela 27 mål på åtta matcher hittills under säsongen och är seriens fjärde målgladaste lag. Endast Frölunda, Djurgården och Färjestad har gjort fler mål.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Örebro sex gånger (två slutspelsmatcher inkluderade) där lagen vann tre matcher vardera. Örebro vann tre av fyra matcher i grundserien medan Lakers vann de båda slutspelsmatcherna och avancerade därmed vidare till kvartsfinal efter 2-0 i matcher.

Det brukar bli jämna och täta matcher mellan Växjö och Örebro om man ser tillbaka till de senaste säsongerna. Hela sex av de åtta senaste mötena har slutat med uddamålet där fyra av matcherna slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid. Övriga två matcher har slutat 4-2.

I kväll är det två lag som kommer från segrar senast och vill fortsätta på det vinnande spåret. Räkna med två disciplinerade lag som kommer tävla om varje centimeter ute på planen för att spela hem tre nya poäng på kontot.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19.00.