• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Inför Växjö – Skellefteå

21 september 2019 11:00
Inför

I kväll är det dags för den fjärde SHL-omgången för säsongen. Återigen är det ny hemmamatch, denna gång mot Skellefteå som inlett säsongen med två vinster på tre matcher.


Under lördagen är det dags för ny SHL-omgång då Växjö spelar sin fjärde match på åtta dagar. Lakers jagar fortfarande säsongens första vinst och kommer göra sitt för att ordna den inför sina hemmafans i afton.

Senast föll Växjö med 2-4 borta mot Färjestad. Lakers öppnade matchen på ett väldigt fint vis och ledde med 2-0 efter den första perioden. Roman Horak satte 1-0 och Martin Lundberg 2-0. Båda målen tillkom i numerärt överläge. Därefter vann Karlstadslaget såväl mellanakten som slutakten med 2-0 och således matchen totalt med 4-2.

I kväll har Växjö ny chans att ta säsongens första seger då Skellefteå väntar i VIDA Arena. Skellefteå inledde säsongen med två raka segrar, men föll senast borta mot Leksand trots att man hade en 2-1-ledning inför den sista perioden.

Det är således två lag som kommer från förluster och vill såklart göra allt för att bryta den sviten och påbörja en vinstrad istället. Växjö-forwarden, Fredrik Klarström, har klart för sig vad som krävs. -Vi gör många bra grejer och jag tycker vi borde hålla oss till gameplan och fortsätta spela som vi gör och att inte stressa upp oss, så ska vi kunna knipa tre poäng.

Växjö och Skellefteå möttes fyra gånger under säsongen som gick där Skellefteå vann tre av matcherna. Lagen har mötts många gånger under de senaste säsongerna då man stött på varandra flera gånger i SM-slutspelet. Innan fjolårssäsongens möten lagen emellan hade Växjö smått otroliga elva (!) raka vinster mot Skellefteå.

Lakers brukar stormtrivas mot Skellefteå i VIDA Arena. Man föll förvisso senast med 1-2 efter straffar, men innan dess hade Växjö tio (!) raka hemmavinster mot kvällens motståndare där åtta av segrarna kom efter ordinarie speltid.

I afton hoppas vi på att segrarna hemma mot Skellefteå fortsätter att trilla in på kontot. Det är dags att ta säsongens första vinst och avancera uppåt i tabellen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!