Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Inför Växjö – Luleå

24 mars 2019 11:30
Inför

I eftermiddag är det dags för Game 2 i kvartsfinalsserien mot Luleå. Norrbottenlaget leder med 1-0 i matcher där Lakers går för att kvittera serien hemma i ett kokande VIDA Arena under söndagen.


Äntligen är det dags för kvartsfinalshockey på hemmaplan. VIDA Arena kommer koka i eftermiddag när Växjö jagar sin första seger i matchserien mot Luleå.

Kvartsfinal 1, som spelades i Luleå, blev jämn och tajt som väntat. Luleå tog ledningen i mitten av den andra perioden, men Linus Fröberg kvitterade bara några minuter senare. I den tredje perioden satte hemmalaget 2-1 med endast 1.26 kvar av den ordinarie speltiden och kunde senare fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse. Därmed tog Luleå också ledningen i matchserien med 1-0.

I eftermiddag väntar alltså kvartsfinal 2 där Växjö agerar hemmavärd. Lakers går för att utjämna matchserien till 1-1 inför sina fanatiska hemmafans.

Alla matcher i ett slutspel är viktiga, men efter att ha förlorat kvartsfinal 1 så är kvartsfinal 2, på hemmaplan, otroligt viktig. Det är en enorm står skillnad på 1-1 i matcher kontra ett 0-2-underläge inför kvartsfinal 3, som spelas i Luleå på tisdagskväll.

Växjö kommer tokladdade till dagens match där Lakersfansen kommer göra sitt för att bära fram laget till en ny hemmatriumf under söndagen. Lakers har varit formidabla i VIDA Arena under säsongen och var det lagets i grundserien som tog näst flest poäng på hemmaplan med hela 59 inspelade poäng på 26 hemmamatcher. Växjö vann också sin hemmamatch mot Örebro i åttondelsfinalen med 3-2 efter förlängning.

Båda gångerna som Luleå var på besök i VIDA Arena under grundserien fick laget se sig besegrade. Det första mötet, som spelades den 25 oktober, vann Växjö med 3-2 efter förlängning. Austin Ortega och Pontus Holmberg gjorde målen under den ordinarie speltiden innan Linus Högberg sköt det matchvinnande målet under övertiden. Det andra mötet, som spelades månaden senare, vann Lakers återigen med uddamålet, denna gång med 2-1. Janne Pesonen blev stor matchhjälte då finländaren svarade för Lakers båda fullträffar i matchen.

Ser man till de fem senaste inbördes möten lagen emellan i VIDA Arena så har Växjö vunnit fyra av matcherna. Tre av vinsterna har dock kommit efter förlängning/straffar och samtliga fyra vinstmatcher har varit med uddamålet. Det mesta pekar på en ny jämn och tät drabbning i eftermiddag.

Nu är det dags att fylla vår hemmaborg och lyfta fram laget till nya framgångar. Klockan 15.00 släpps pucken i VIDA Arena i kvartsfinal 2. Arenan öppnar redan 13.00 och ni är hjärtligt välkomna då!