Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Idag 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Inför Växjö – Örebro

16 mars 2019 10:00
Inför

Festen är äntligen kommen! I kväll inleds SM-slutspelet 2019 där Växjö ställs mot Örebro i åttondelsfinal i bäst av 3 matcher. Åttondelsfinal 1 spelas i eftermiddag hemma i VIDA Arena.


52 omgångar är färdigspelade och grundserien är därmed över. Växjö slutade på en sjundeplats i tabellen, vilket innebär att laget får möta tian, Örebro, i åttondelsfinal i bäst av 3 matcher.

Växjös säsong har varit lite upp och ned och slutade med en 2-3-förlust borta mot topplaget Luleå i den sista omgången. Den förlusten gjorde att laget halkade ner på en sjundeplats i tabellen på samma poäng som sexan Malmö, men med sämre målskillnad. Marginalerna är väldigt små och årets säsong har varit otroligt jämn. Nu är allt glömt och det enda fokus är nästa match.

Lakers åttondelsfinalsmotståndare, Örebro, inledde säsongen mycket svagt och låg på en negativ kvalplats långt in på säsongen, men sedan hände någonting. Laget började plötsligt vinna och klättrade uppåt i tabellen och löste till slut den tionde- och sista slutspelsplatsen. Örebro spelade ihop 69 poäng, lika många som elvan Brynäs, men placerade sig före Gävlelaget tack vare en bättre målskillnad.

Åttondelsfinal 1 i eftermiddag, som spelas i VIDA Arena, kommer bli en härlig tillställning. Båda lagen kommer, såklart, göra allt för att vinna och på så vis ordna matchboll inför åttondelsfinal 2 i Örebro på måndag. Det kommer även bjudas på en målvaktskamp utöver det vanliga då Viktor Fasth står på ena sidan och Jhonas Enroth på den andra. Två av SHL:s bästa och mest meriterande målvakter.

Växjö och Örebro möttes fyra gånger under säsongen där Örebro vann tre av matcherna. Örebro vann båda sina matcher i Behrn Arena medan de båda lagen tog en varsin seger i VIDA Arena. Det ska även tilläggas att två av Örebros vinster kom först efter straffar.

Ser man till historien brukar det bli väldigt jämna och tajta matcher när Växjö och Örebro gör upp. Faktum är att hela 13 av de 17 senaste inbördes matcherna har slutat med uddamålet.

Växjö, som tog näst flest poäng på hemmaplan under säsongen, har dock ett stort pyskologiskt övertag på Örebro när det kommer till matcher i VIDA Arena. Lakers har nämligen vunnit hela nio (!) av de tio senaste matcherna som spelats lagen emellan där Växjö agerat hemmavärd.

Inför slutspelet står dock samtliga lag på noll vinster och allt kan hända. Växjö har ett mycket rutinerat lag på pappret som är byggt för just denna typ av matcher. Vi vet alla hur det gick under fjolårssäsongen när Lakers till slut lyfte bucklan. Växjö har hela 17 (!) spelare i truppen som har vunnit SM-guld någon gång i karriären, vilket visar att det finns en enorm rutin i laget.

Kom och stötta fram Lakers till ny framgång i eftermiddag då slutspelsfesten äntligen börjar. Nu hjälps vi alla åt att försvara vår hemmaborg och lyfter fram laget till en ny vinst på hemmais. Vi har gjort det förr och vi kan göra det igen.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då.