• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Inför Växjö – Skellefteå

12 mars 2019 12:00
Inför

Grundseriens sista hemmamatch är kommen då Skellefteå väntar i VIDA Arena i kväll. Växjö ligger femma i tabellen medan Skellefteå ligger sexa och det skiljer endast två poäng lagen emellan inför kvällens drabbning.


Nu är tiden kommer då Växjö spelar sin sista grundseriematch på hemmaplan för säsongen. Lakers, som ligger femma, möter sexan och favoritmotståndaren, Skellefteå. Det skiljer endast två poäng mellan de båda lagen och kvällens match är därför oerhört viktig. Vid vinst säkrar Växjö en direktplats till kvartsfinal, men vid förlust riskerar laget att hamna utanför topp6 när seriens ska summeras på torsdagskväll.

Växjö har haft det lite tufft på slutet med tre förluster på de fyra senaste matcherna. Allra senast blev det 1-2-förlust hemma mot suveräna Färjestad. Det var första gången som Lakers förlorade under ordinarie speltid i VIDA Arena på 19 (!) matcher.

Poängmässigt är Lakers seriens bästa hemmalag med 58 inspelade poäng på 25 matcher. Med den noteringen är man en poäng före tvåan Färjestad, som dock har spelat in match mindre på hemmaplan än vad Växjö har gjort.

Skellefteå väntar alltså på andra sidan i afton. Laget har haft det förtvivlat svårt att vinna matcher under ordinarie speltid på slutet, men har å andra sidan hittat vägar att vinna många matcher ändå. Inför kvällens match har Skellefteå fem raka segrar i bagaget där fyra av vinsterna har kommit efter övertid/straffar. Laget har endast tagit två trepoängare på sina 10 senaste matcher.

Skellefteå är ett av seriens bästa bortalag. Faktum är att man ligger tvåa i bortatabellen bakom fenomenala Luleå, som stått för en imponerande säsong, i synnerhet på bortais.

Kvällens motståndare, Skellefteå, har gått som tåget på resande fot på slutet. Inför kvällens bortamatch mot Växjö har laget vunnit hela åtta av sina nio senaste matcher på bortais. Den siffran är såklart mycket imponerande.

De båda lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen där lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher. Skellefteå leder således med 2-1 i matcher inbördes då kvällens drabbning spelas i VIDA Arena.

Skellefteå har blivit lite av en favoritmotståndare för Lakers del. Inte minst med tanke på alla de senaste årens duster i SM-slutspelet. Räknar man in såväl grundseriematcher som slutspelsmatcher så har Växjö vunnit hela tolv av de 14 senaste inbördes möten. Växjö har dessutom tio (!) raka vinster mot Skellefteå på hemmaplan där nio har slutat efter ordinarie speltid.

Matcherna mellan Växjö – Skellefteå har utvecklats till rivalmöte mycket tack vare SM-finalerna lagen emellan. Nu skiljer det endast två poäng och en tabellplacering mellan de båda lagen då endast två omgångar återstår av grundserien. Räkna med att det kommer bli en tajt, underhållande och dramatisk kamp i afton där båda lagen kommer göra allt för att vinna. Det laget som lyckas knipa segern i VIDA Arena säkrar en direktplats till kvartsfinal medan det förlorande laget riskerar att hamna utanför topp6.

Missa inte chansen att se säsongens sista grundseriehemmamatch. Bataljen i afton är dessutom mot rivalen och formstarka Skellefteå och betyder oerhört mycket för båda lagen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!