Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Inför Mora – Växjö

7 mars 2019 14:00
Inför

Fyra omgångar återstår av SHL:s grundserie innan SM-slutspelet drar igång. I kväll kan Växjö säkra en direktplats till kvartsfinal om man vinner borta mot Mora samtidigt som tabellsjuan Skellefteå förlorar.


Ny dag och ny match. Denna gång spelar Växjö på bortaplan där man ställs mot bottenlaget Mora.

Växjö besegrade Rögle senaste med klara 4-1 efter att Janne Pesonen, Filip Cederqvist, Dominik Bokk och David Bernhardt gjort Lakers mål i matchen. Segern senast var Växjös femte fullpoängare på de sex senaste matcherna, vilket har gjort att Lakers ligger på en stabil fjärdeplats i tabellen. Laget har spelat in 81 poäng och är tre poäng före femman Djurgården och fem poäng efter trean Frölunda.

Formstarka Lakers ställs i kväll mot bottenlaget och formsvaga Mora. Dalmasarna ligger på en 13:e-plats i tabellen med 54 inspelade poäng på 48 matcher. Man är hela elva poäng efter tolvan Brynäs som ligger på säker mark. Det återstår endast fyra omgångar av grundserien, vilket innebär att Mora måste vinna samtliga matcher som är kvar för att säkra nytt SHL-kontrakt samtidigt som Linköping, Brynäs eller Örebro förlorar sina resterande matcher. Om inte så blir det negativt kval för laget om ett par veckor.

Mora har endast vunnit två av sina sju senaste matcher där man senast föll mot Malmö med hela 1-7. Matchen innan dess förlorade man mot topplaget Färjestad med 3-8 och laget har således släppt in hela 15 mål på sina två senaste matcher.

Bottenlaget, Mora, har gjort en helt okej säsong på hemmaplan där man ligger åtta i tabellen inför kvällens hemmamatch mot Växjö. Faktum är att Mora vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher där Färjestad, Brynäs och Linköping har besegrats.

Växjö å sin tur har haft det tungt på bortaplan under säsongen, men har spelat upp sig rejält på slutet. Lakers har vunnit två av sina tre senaste matcher på resande fot och har tagit poäng i fem av de sex senaste.

Växjö och Mora har gjort upp tre gånger tidigare under säsongen där Lakers har vunnit samtliga matcher klart. Matcherna i VIDA Arena slutade 5-2 och 6-1 medan det förra mötet i Mora slutade med en 4-1-vinst för Lakers. Då blev Janne Pesonen tvåmålsskytt för Växjö och Roman Horák samt Linus Fröberg gjorde bortalagets övriga mål i matchen.

Rent historiskt har Växjö haft det lätt mot Mora då laget vunnit nio av de tio senaste matcher inbördes. Lakers har fyra raka bortasegrar mot Mora inför kvällens match där samtliga matcher har slutat med en tvåmålsvinst eller mer.

Växjö kommer självklart gå för tre nya poäng i kväll och således ha chans att säkra en direktplats till SM-kvartsfinal redan i afton. Mora kommer dock göra allt för att sätta stopp för Lakers och samtidigt ta en välbehövlig vinst för att fortfarande ha en teoretisk chans att rädda sig undan ett negativt kval.

Kvällens match spelas i Jalas Arena, Mora, med nedsläpp 19.00.