Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Idag 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Mora chockade Växjö

7 mars 2019 21:26
Moras Adam Masuhr på väg mot båset efter sitt 4-1-mål
#MIKVLH

Det var botten mot toppen i Jalas Arena på torsdagen. Bottenlaget Mora hade en minimal chans att undvika negativt kval, men då krävdes tre poäng hemma mot Växjö till att börja med. Och tre poäng blev det. Efter en stark andraperiod vann Mora med 5-1.


Trots lagens respektive tabell-läge var det hemmalaget Mora som dikterade villkoren i den första perioden. Laget skapade chans på chans mot Växjös målvakt Viktor Andrén och inte minst Andrew Rowe var ett ständigt orosmoment för bortalaget. Det blev också amerikanen Rowe som bröt dödläget i matchen när han helt på egen hand luggade en Växjöback på pucken djupt i Växjös zon och sedan retfullt enkelt kunde lägga in en backhand bakom en paff Andrén. Spelet svängde lite fram och tillbaka under hela perioden men med övertag till Mora som följdriktigt gick till pausvila med ledning 1-0.

– Vi ville komma ut och få en bra start, och det fick vi. Det gäller att bygga vidare på det här. Vi vet att vi är starka hemma och jag tycker inte de har skapat så många chanser, sa Moras Mathias Bromé till C More.

Växjös Erik Josefsson tyckte att det var "High Chaparall" i den första perioden, med öppet och böljande spel. Men det var ingenting mot vad publiken bjöds på i den andra perioden. Det började med att Kevin Gagné bombade in 2-0 i powerplay bara för att få se Roman Horák reducera mindre än minuten senare. Men Mora tog tillbaka sin tvåmålsledning när Matej Stransky snodde pucken i offensiv zon och sedan hängde upp 3-1 i krysset. Där mattades målfyrverkeriet för en stund, faktiskt ända fram till slutet av perioden då Mora utökade ledningen ytterligare en gång. För andra gången för kvällen var det ett hejdundrande backskott som gav resultat. Den här gången var det Adam Masuhr som laddade stora bössan med förtjänstfull skymning av Matt Bailey framför mål.

– Det ser jättebra ut, vi har hållit en bra nivå på hemmaplan ett tag. Det gäller att försöka täppa till där bak nu, konstaterade Moras Adam Masuhr efter 40 minuter och ledning 4-1.

Engstrand räddade 31 skott och hade assist

I den tredje perioden försökte Växjö och hade framförallt chanser i powerplay, men Moras målvakt Christian Engstrand var som en vägg. Han stoppade allt Växjö kastade emot honom och passade dessutom på att skaffa sig en assistpoäng när han spelade sarg ut till Matt Bailey som sedan spelade fram Robin Johansson till 5-1 i tom kasse. Det var Johanssons comeback efter 17 matchers frånvaro. Mora tog därmed det sista halmstrået till att undvika kval.

– Kul att studsa tillbaka från förra matchen. Vi spelar bättre hemma rent generellt. Vi gör en gedigen laginsats med många täckta skott. Lesund och Masuhr räddade nog lika många skott som jag idag, sa en upprymd Christian Engstrand till C More efter matchen.

Highlights från matchen hittar du här.