• Huvudsponsorer

Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Inför Frölunda – Växjö

12 februari 2019 17:00
Inför

Efter tio dagars matchuppehåll är det äntligen dags att dra igång slutspurten av SHL:s grundserie säsongen 2018/19. I afton väntar en viktig match borta mot Göteborgslaget, Frölunda.


SHL tog landslagsuppehåll i tio dagar, men är tillbaka i kväll med full omgång då slutspurten av grundserien drar igång. Lakers har 13 matcher kvar av grundserien och dessa ska avverkas under en månad. Matcherna kommer således dugga tätt framöver.

För Växjös del väntar det en tuff utmaning i kväll då man gästar Champions Hockey League-mästarna, Frölunda, i Scandinavium. Inför kvällens match skiljer det fyra tabellplaceringar mellan de båda lagen, men endast två poäng i den galet jämna tabellen.

Växjö ligger, i skrivande stund, på en niondeplats med 61 inspelade poäng på kontot. Den poängnoteringen har även åttan Malmö, sjuan Linköping och sexan Skellefteå. Kvällens motståndare, Frölunda, ligger på en femteplats i tabellen med sina 63 poäng. Göteborgslaget är således endast två poäng före Lakers och Växjö har chans att avancera flera placeringar vid vinst i afton. Det ska även tilläggas att det endast är åtta poäng upp till serieledarna Luleå. Så pass jämn är årets SHL-grundserie.

Mötet mot Frölunda i afton blir grundseriens sista lagen emellan. De tidigare tre har slutat med en vinst, en förlängningsförlust och en strafförlust. Segern kom i det första mötet den 4 oktober då Joel Persson gjorde matchens enda mål i 1-0-vinsten i VIDA Arena. Därefter föll man med 0-1 efter straffar i Scandinavium följt av 3-4 efter förlängning på hemmaplan den 19 januari. Detta efter att Lakers kommit ikapp från ett 0-3-underläge i den tredje perioden.

Rent historiskt sett brukar det vara jämnt när Frölunda och Växjö gör upp. Ser man till de 14 senaste inbördes mötena så har de båda lagen vunnit sju matcher vardera. Frölunda brukar dock vara det starkare laget i Göteborg då man vunnit åtta av de tio senaste hemmamatcherna mot Växjö. Dock har Frölunda haft det tungt på hemmaplan på slutet och radat upp fyra nederlag i följd. Detta är något Lakers kommer försöka utnyttja i afton och bärga tre poäng i kampen om en topplacering i tabellen.

Kvällens match spelas i Scandinavium, Göteborg, med nedsläpp 19.00.