• Huvudsponsorer

Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Inför Rögle – Växjö

31 januari 2019 12:00
Inför

Nästa vecka är det landslagsuppehåll, men innan dess ska Växjö ta sig an Skånelaget Rögle i ett dubbelmöte. Den första matchen spelas i kväll i Ängelholm och det andra mötet på lördag i VIDA Arena.


Veckan rullar vidare med ny SHL-match i afton då Växjö beger sig till Skåne för bortamatch mot Rögle. Det återstår endast 15 omgångar av grundserien och varje match blir därför mer och mer betydelsefull för att skaffa sig en så bra tabellplacering som möjligt.

Inför kvällens match ligger Växjö på en niondeplats i tabellen med 55 inspelade poäng på 37 matcher. Kvällens motståndare, Rögle, ligger precis under, på en tiondeplats, med tre färre poäng än Lakers. Växjö är endast en poäng bakom sjuan Skellefteå och åttan Linköping samt fyra poäng efter femman HV71 och sexan Malmö. Det ska även tilläggas att man bara är fyra poäng före elvan Brynäs som i skrivande stund ligger utanför en slutspelsplats.

Senast tappade Växjö en 2-0-ledning till 2-3-förlust efter förlängning hemma mot Linköping. Det var lagets femte raka nederlag, en negativ svit som man vill bryta redan i afton.

Rögle, som agerar hemmavärd i kväll, lyckades besegra Skellefteå efter förlängning på bortaplan senast, men dessförinnan föll man i fyra av fem matcher och formen får därför anses vara svag.

Det är således två formsvaga lag som gör upp om poängen i Lindab Arena i afton. Poängen blir dessutom ännu viktigare eftersom de båda lagen ligger nia och tia i tabellen och riskerar att hamna utanför en slutspelsplats när grundserien summeras i mars. De båda lagen har även chans att avancera långt upp i tabellen då det är oerhört jämnt mellan de flesta lagen, men då krävs det att segrarna börjar trilla in på kontot.

Växjö och Rögle har bara mötts en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades, precis som kvällens, i Lindab Arena i början av november. Matchen vann hemmalaget med tennissiffrorna 6-3 efter att man gjort tre av målen i den andra perioden. Pontus Netterberg, Austin Ortega och Tuomas Kiiskinen gjorde Lakers mål i matchen.

Rent historiskt sett brukar Växjö ha det lätt mot Rögle. Ängelholmklubben har förvisso vunnit två av de tre senaste mötena mot Lakers, men innan dess hade Växjö tolv (!) raka vinster mot Rögle varav fem av dessa kom på bortaplan.

Det är anmärkningsvärt att Rögle har tre raka hemmaförluster och Växjö tre raka bortaförluster inför kvällens match. Vilken av förlustsviterna spricker i kväll och vilken förlängs? Om några timmar har vi svaret.

Kvällens match spelas i Lindab Arena, Ängelholm, med nedsläpp 19.00.