• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Idag 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Växjö uppe i nio raka hemmasegrar

19 december 2018 21:42
Glad Växjöspelare i blå tröja åker i ena sarghörnet, tittar upp mot sin hemmapublik som syns i bakgrunden, och lyfter klubborna som tack för stödet.
#VLHMIF

Domarna hade stundtals mer att göra än spelarna. Det var irriterat, fysiskt och mycket utvisningar mellan Växjö och Malmö – men det formstarka hemmalaget kunde till slut få ordning på spelet och vinna med 3–1.


Både Växjö och Malmö är inne i en formtopp, och det var också därför svårt att skilja lagen åt när de möttes i Vida Arena. Till en början blev det mest en fråga om vilket lag som kunde vara mest effektivt i spel fem mot fyra.

Växjö fick till slut hål på Christopher Nihlstorp, som för kvällen fick chansen i stället för den vanligtvis ordinarie målvakten Oscar Alsenfelt. Inte ens en glödhet Nihlstorp kunde rädda Linus Fröbergs skott i krysset i spel fem mot fyra halvvägs in i andra perioden.

– Det är alltid roliga matcher mot Malmö. Mycket kamp, det blir smådetaljer som kommer avgöra vilka som vinner, sa Växjöbacken Peter Andersson till CMore.

Nio raka hemmasegrar

Med mindre än en minut kvar av mellanakten kom svaret från Malmö. Axel Wemmenborn var sist på pucken – med skridskon till hjälp. Det bedömdes inte som någon sparkrörelse, vilket betydde 1-1 inför avslutningen.

I den tredje perioden skulle hemmalaget ta kommandot rejält och dessutom hålla det matchen ut. Växjö fick en smakstart på den tredje perioden då Filip Cederqvist gav laget ledningen på nytt. Malmö försökte svara och skapade en del farliga lägen, men fick inte pucken förbi Viktor Fasth.

I stället kunde Roman Horák avgöra i en spelvändning sent i matchen. Fint framspelad av Julius Junttila smällde han in 3–1 i nät, hans sjätte poäng på de senaste sex matcherna.

Nu har Växjö nio raka segrar hemma i Vida Arena. Den senaste hemmaförlusten kom i derbyt mot HV71 den 18 oktober.

Se matchens höjdpunkter här.