Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Frölunda
FHC

Växjö söker målskyttet - tung kamp mot Frölunda

4 oktober 2018 11:30
#VLHFHC

Offensiven hackar och resultaten går emot - Växjös SHL-start har varit en prövning. I hemmaborgen ställs mästarna mot Frölunda stärkta av kaptenens avgörande och vändningen senast.


Noterbart Växjö

– Ny förlust och ännu en kväll där målskyttet inte gick med laget. Växjö föll med 1-2 i tisdags borta mot Skellefteå och vårens dominanta mästarlag har nu fyra förluster på fem matcher.

– Problemet stavas först och allra främst anfallsspelet. Där har Växjö inte fått önskad utdelning, med endast åtta gjorda mål. Hälften av dessa, fyra, har Roman Horák stått för och nyförvärvet gjorde även målet mot Skellefteå.

Janne Pesonen spelade där fram Horák och finländaren fortsätter att vara en ledande spelare för Växjö. Hittills har det blivit tre assist från Pesonen, nu hoppas Lakers även att målskyttet kommer.

Noterbart Frölunda

Joel Lundqvist sköt tre poäng med hem till Göteborg i tisdags. Kaptenen klev fram i slutskedet av mittperioden och skickade dit 2-1 till Frölunda - siffror som också blev slutresultatet i Malmö Arena.

– Vinsten på skånsk mark kom efter en moralstark vändning. Jonathan Sigalet hade minuterna innan utjämnat Malmöledningen, ett mål som krönte backens fina insats. Sigalet nådde utöver målet upp i tre tacklingar och 22 spelminuter.

– Segern var Frölundas fjärde på fem matcher i SHL. Göteborgarna har med andra ord inlett piggt - och nu väntar ett nytt test i form av mästarna på bortais.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.