• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Toppmöte mot Växjö - klättrar Frölunda vidare?

4 januari 2018 11:30
#FHCVLH

Frölunda har gått från mittenskiktet till att blanda sig i toppstriden. De formtoppade göteborgarna ställs nu inför ett riktigt test - serieledande Växjö hemma i Scandinavium.


Formkollen

Klättringen genom tabellen går vidare för Frölunda. Med fyra segrar på de fem senaste matcherna har göteborgarna vunnit ytterligare mark och befinner sig för tillfället som trea. Steget från lagets tidigare placering på den undre halvan har kommit via en riktig formtopp, som även fortsatt på andra sidan nyår. För i tisdags skickade Carl Grundström in segermålet när Frölunda slog tillbaka Färjestad i förlängning och spelade hem två färska poäng.

– Vi tog oss samman i periodpausen och bryter ner dem. Det är det vi får ta med oss - att vi har tålamod och gör, nästan, tre bra perioder, summerade Christoffer Ehn då för C More.

Växjö har blandat något i resultaten den senaste tiden, men serieledningen är trots det ohotad. För med sammanlagt 24 vinster på 32 matcher har Sam Hallams lag skapat sig ett tolv poäng stort försprång i tabelltoppen. Sett till de senaste fem står Växjö på tre vinster, samtliga på hemmais. Precis som Frölunda kommer också laget från en vinst över Färjestad - 3-0 dagen innan nyår.

– Vi maler ner Färjestad över tre perioder, riktigt starkt. Vi ger dem inte utrymme till sina omställningar, sade Viktor Fasth i C More efter den vinsten.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Robert Rosén öppnade säsongen ovanligt avvaktande och stod efter elva matcher på endast tre poäng. Nu är det däremot lättare att känna igen Växjös sylvasse spelgeni, som med 12 mål och 14 assist verkligen kommit igång. I segern senast svarade Rosén för två av de tre Växjömålen.

Notera att

– Säsongens tidigare möten mellan duon har båda spelats i Växjö och vunnits av hemmalaget - 3-1 respektive 7-3.

– Med tolv vinster på 17 spelade matcher är Frölunda SHL:s näst starkaste hemmalag.

– Viktor Fasth är efter vinsten över Färjestad uppe i totalt tre hållna nollor.

– I det senaste mötet mellan Växjö och Frölunda hade Elias Pettersson fullständig lekstuga. Forwarden noterade fem poäng i 7-3-vinsten, men ikväll tvingas Växjö klara sig utan sin JVM-spelande supertalang.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCVLH.