• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Revanschjakt i Vida Arena

21 december 2017 11:30
#VLHBIF

Brynäs bröt sin sex matcher långa segertrend när man föll i Skellefteå under tisdagen. Nu tas man emot av Växjö Lakers - ett av seriens bästa hemmalag - som jagar revansch efter förlusten senast.


Formkollen

Växjö bibehåller sin plats i toppen av SHL trots övertidsförlusten senast. I Behrn Arena blev Jere Sallinen förlängningshjälte för Örebro, vilket innebar att smålänningarna bara fick med sig en poäng hem till Växjö. Nu är man revanschsuget när Brynäs kommer på besök - inte enbart för förlusten i Närke - utan också för Gävlelagets seger senast. Så sent som den 2:a december vann Brynäs med uddamålet och nu vill serieledarna studsa tillbaka och befästa sin förstaplats än mer.

Brynäs fina segersvit fick se sitt slut när man gästade Skellefteå på tisdagskvällen. Västerbottningarnas 3-0-ledning i den andra perioden orkade inte laget att hämta upp vilket innebar deras första förlust på sex matcher. Trenden gav gävlelaget luft under vingarna och fick dem att resa sig från botten och placera sig på en playinplats i tabellen - och nu går man för att åter haka på det vinnande spåret. Brynäs har gjort det svårt för Växjö två gånger såhär långt in på säsongen, då man först drog mötet i Vida Arena till övertid i premiären innan man som nämnt hemma i Gavlerinken gick segrande ur striden med 2-1.

Läget i lagen

Hur läget i lagen har sett ut i de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att

  • Växjö är det lag som skjuter mest i hela serien. I statistiken över skotteffektivitet ligger man trea.
  • Aaron Palushaj trivs mot Växjö. Kanadensaren har gjort mål i båda matcherna mot smålänningarna.
  • Det är seriens bästa powerplay mot seriens bästa boxplay som möts på torsdagen. Växjö har imponerande 32,10% i spel i numerärt överläge, medan Brynäs har 89,47% i sitt boxplay.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHBIF.