Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Galna vändningen - Luleås powerplay avgjorde

30 november 2017 21:40
#VLHLHF

Efter tre mål i mittperioden gick Växjö mot ännu en seger - då slog Luleås powerplay till. Med fyra fullträffar i samma spelform vände norrbottningarna borta mot serieledaren.


Robin Kovacs gav Luleå en fin start på det tuffa bortamötet med Växjö. Efer åtta minuters spel styrde nyförvärvet in Daniel Sondells backskott till ledning för norrbottningarna, som åter slog till i sitt fruktade numerära överläge. Ledningen var också talande för en matchupptakt där Luleå ställs Växjö inför flera besvär.

Serieledaren skulle dock växa in och gavs chansen i ett par powerplay. Där skapades också flera stora möjligheter, bland annat fick Robert Rosén öppet skottfält mitt framför Filip Gustavsson som räddade. Målvakten var också satt under allt större press när Växjö kopplade ett grepp i slutdelen av den första perioden.

Fyra powerplaymål på tre minuter

Det där greppet skruvade hemmalaget åt tydligare i andra, där Växjö kom ut starkt och Emil Lundberg tidigt hade ett friläge. I det efterföljande fem mot trespelet slog också Brendan Shinnimin in kvittering på en retur. Robert Rosén och Elias Pettersson spelade något senare vägg till 2-1, även det målet i powerplay, innan Linus Högberg på egen hand åkte in 3-1. De tre målen var talande för en period som Växjö ägde.

Men den till synes trygga ledningen skulle rasa samman totalt i slutakten. Redan i den första minuten sänktes Einar Emanuelsson av Daniel Rahimi, något som innebar att Växjöbacken visades ut med ett matchstraff. Det blev starten på en sanslös vändning.

Robin Kovacs gav först Luleå kontakt med en reducering, som senare i samma minut följdes upp av kvittering från Ryan Johnston. Ytterligare en halvminut senare gav Johan Forsberg gästerna ledningen och Emil Larsson satte sedan punkt för det otroliga fem mot fyraspelet med sitt 3-5. De fyra målen kom inom bara 2.38 och gav Luleå en blytung seger borta mot serieledande Växjö.

– I fem mot fem är det en jämn match, det skapas inte mycket alls. Men i powerplay är båda lagen riktigt heta. Vi får en femma och gör fyra mål, det är där vi vinner matchen, konstaterade Nicklas Olausson för C More.