• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

"Vi är i en ruggig form"

28 november 2017 21:16
#VLHHV71

Serieledande Växjö fortsätter att vinna och på tisdagen kom elfte segern på de tolv senaste matcherna inför ett utsålt Vida Arena. "Vi är i en ruggig form", konstaterade Robert Rosén i C More.


Säsongens första Smålandsderby vann Växjö och även det andra inledde klubben bäst. I lagets andra chans i powerplay kunde inte Fredrik Pettersson-Wentzel stå emot längre. Elias Pettersson och Joel Persson stod med assisterna till Robert Rosén som satte sin elfte poäng på de sex senaste matcherna. Samtidigt förbättrade Växjö sin sylvassa statistik i numerärt överläge. Under de tio senaste matcherna har laget nätat på knappt hälften av tillfällena i spelformen.

I den andra perioden skulle Växjö utöka sin ledning och de 5750 personerna i Vida Arena bjöds på ett mäktigt "kling" när Noah Welch bombade in 2-0 via stolpen hos Pettersson-Wentzel som knappt hann reagera. HV71 spelade upp sig ordentligt efter målet men kunde inte överlista Viktor Fasth i akt nummer två.

27 räddningar från Fasth

I den tredje perioden skulle gästerna till slut få hål på Fasth efter att Martin Thörnberg skymt burväktaren förtjänstfullt och Dylan Reeses avslut från blålinjen letat sig in i mål. Efter målet satte HV71 in en forcering men trots spel sex mot fem i slutskedet höll Växjö undan och Viktor Fasth fick ikläda sig rollen som matchvinnare efter 27 räddningar. Segern var serieledarnas elfte på de tolv senaste matcherna i SHL och Robert Rosén var klart nöjd när han intervjuades efter matchen i C More.

– Det var skönt att dra det längsta strået. De skapar inte väldigt mycket farliga lägen men har mycket puck. Vi styrde matchen men gör det bra defensivt idag. Vi är i en ruggig form, sa han.