Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Filander: "Det är bara att gasa"

22 november 2017 14:04
Inför match

Redhawks har på sistone haft den något fula ovanan att spela bättre än motståndaren utan att vinna matchen. Den trenden ska Redhawks vända på i morgondagens hemmamatch mot serieledande Växjö Lakers. – Vi måste vara mer effektiva - inte minst i powerplay, säger Redhawks assisterande tränare, Martin Filander.


I gårdagens hemmamatch mot Frölunda svarade Redhawks ännu en gång för en bra insats rent spelmässigt, men pricken över i:et var inte där.

– Det är bara att gasa, det är inte så mycket att fundera på, säger Martin Filander. Jag tycker att vi spelmässigt var bättre än Frölunda under större delen av matchen. Det handlar dock om att göra fler mål än motståndarna, så vi måste vara mer effektiva - inte minst i powerplay.

Just det, att Redhawks varit i framkant i spelet men utan att lyckas avgöra matcherna, har varit en trend under de senaste veckorna.

– Det är en klen tröst, att vi är bättre spelmässigt. Nu har vi tre matcher på kort tid där vi har spelat ganska bra utan att kliva fram och avgöra. Fler måste ta ansvar för att hänga dit pucken, menar Filander.

I morgon är det SHL:s hittills bästa lag som kommer på besök. Växjö Lakers toppar tabellen och har bara två nederlag sedan Redhawks besegrade dem i Vida Arena för drygt en månad sedan. Den första förlusten kom direkt efter Redhawks seger i Småland och den andra i gårdagens hemmamatch mot Färjestad. Däremellan radade Lakers upp åtta raka segrar.

Redhawks har dock ett riktigt bra facit mot Växjö Lakers. Vårens kvartsfinalmöte vann Redhawks med 4-2 i matcher och i seriesepelt har Redhawks gått segrande ur de tre senaste mötena. Martin Filander vill emellertid inte dra för stora växlar av det inför morgondagens möte - och han ser även ett annat Lakers den här säsongen.

– En bra känsla tar man alltid med sig, men det är ett annat lag i år. De har en annan struktur, framför allt defensivt, och har blivit tuffare. Tidigare var det nästan bara skills, men nu har de adderat en del tuffhet, menar han och fortsätter;

– Jag tycker att det är ett bättre balanserat lag nu och det är ett topplag som vi går upp mot i morgon.

Det är dock en ny hemmamatch som väntar för Redhawks och i Malmö Arena vill Martin Filander se att hans lag kliver ut och tar tag i matchen.

– Det ska vara jobbigt för motståndaren att komma hit. Här ska vi driva spelet och dominera matchbilden, men få in lite mer skärpa i de avgörande detaljerna. Vi ska kliva ut och göra vår grej, anser han.

Läget i laget

Andreas Söderberg och Kim Rosdahl spelar med Pantern i kväll, men är aktuella även för morgondagens match. Oscar Alsenfelt var tillbaka i träning med Redhawks i dag och är redo för spel mot Växjö. Resten av de som inte spelade i går ser inte ut att komma till spel heller i morgondagens match.

Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!