• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Segerraden bruten - Växjö ska resa sig i Malmö

23 november 2017 11:30
#MIFVLH

Det stannade vid åtta raka vinster - nu vet Växjö återigen hur det känns att förlora. Serieledaren jagar därför tre poäng borta mot ett formsvagt och lika segertörstande Malmö.


Formkollen

Formen svänger både fram och tillbaka i Malmö Redhawks den här SHL-hösten. Från att ha gått fem raka segrar i följd har skåningarna nu fyra förluster på sina fem senaste. Den enda vinsten under den här perioden har kommit mot Brynäs, men därefter har Malmö nederlag mot just samma Brynäs (3-5) och närmast Frölunda (2-3 straffar). I tabellen slår sig Peter Anderssons trupp in som sjua med 30 poäng i ett tight mittenskikt.

I topp av samma tabell härskar fortfarande Växjö, men nu med mindre marginal än tidigare. För efter åtta vinster i följd tog den makalösa segerstreaken slut i tisdags. Växjö gick då ett laddat toppmöte med tabelltvåan Färjestad, innan matchen fem poäng efter i tabellen. Men efter förlust med 2-4 efter tre insläppa mål i slutperioden skiljer nu bara två pinnar för Växjö som hoppas resa sig snart igen.

– Det är en toppmatch och serifeinal så det är surt. Det kändes som att vi saknade energi idag, ingen som kunde dra med någon annan. Jag tycker faktiskt inte det var alls bra idag, summerade Robert Rosén förlusten för C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Växjö har ligans bästa bortasiffror och har vunnit sju av nio bortamatcher den här säsongen.

– Efter sin 14 matcher långa skadefrånvaro har Rhett Rakhshani kommit tillbaka med besked i Malmötruppen. Amerikanen har noterat assist i tre av sina fyra spelade matcher sedan comebacken.

– Elias Petterssons galna form har inte gått någon förbi. Forwardstalangen stod för en ny assist i förlustmötet med Färjestad och toppar hela SHL:s poängliga - nio mål och 15 assist.

– Malmö har övertaget på Växjö sett till lagens tidigare på säsongen, en match som rödhökarna vann med 2-1 på bortais.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFVLH.