• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda ska bryta Växjös trend

30 september 2017 10:00
#VLHFHC

Växjö har inledd säsongen med fyra raka vinster. Samtliga har varit med liten marginal och de två senaste dessutom efter storspel av såväl Viktor Andrén som Viktor Fasth. Nu ska Frölunda bryta smålänningarnas fina trend när ett riktigt toppmöte går av stapeln i Vida Arena.


Formkollen

Växjö har efter fyra spelade matcher inkasserat tio poäng och återfinns på andraplatsen i tabellen. Vinsterna har samtliga blivit med uddamålet där man senast under torsdagen slog Skellefteå på bortaplan med 1-0. Robert Roséns mål i den första perioden visade sig bli matchens enda i en jämn tillställning där målvakten Viktor Fasth storspelade.

Motståndet i eftermiddag står Frölunda för. Göteborgarna kommer från en tung 7-4-förlust mot Färjestad efter att ha besegrat Mora respektive Karlskrona i inledningen av säsongen. Nu står en tuff utmaning för dörren för Roger Rönnbergs mannar - och förutom en revanschlust efter förlusten senast är laget rejält spelsugna. Frölunda har nämligen inte spelat sedan just förra lördagen och det lär säkerligen bli ett rejält laddat lag som äntrar isen i Vida Arena.

Läget i lagen

Växjö hade forsatt nyförvärvet Ben Youds på skadelistan i mötet med Skellefteå senast. Nyförvärvet och "hemvändaren" Noah Welch ansluter till smålänningarna i slutet av oktober. I övrigt ser laget ut att vara fritt från skador och sjukdomar.

Vad det gäller skador är de något fler i Frölundalägret. Johannes Johannsen, Filip Westerholm och Carl Grundström saknades senast och vad det gäller den 18-årige talangen Lias Andersson, som anslöt till Frölunda under torsdagen efter en sejour i New York Rangers, är inte heller han spelklar.

Notera att

– Växjö vann båda sina hemmamatcher mot Frölunda förra säsongen

– Ryan Lasch poängbäst i Frölunda och tvåa i den totala poängligan (4+2)

– Finländarna Janne Pesonen och Tuomas Kiiskinen ligger på vardera fem pinnar

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHFHC