Förlust i returmötet mot Malmö
Publicerad: 2018-10-13
En riktig tight och jämn match spelades ikväll i Malmö Arena. Efter en stark slutperiod av hemmalaget så tog man revansch från torsdagens förlust i Växjö.

Första pucken släpptes i Malmö Arena och Lakers med Fasth mellan stolparna började piggt! Josefsson, Reddox och Netterberg satte an tonen direkt när de spelade väldigt offensivt i forechecken, och man naglade fast hemmaspelarna ordentligt i deras egna zon. Så ska ett förstabyte spelas, då sätter man ribban för sina lagkamrater. Malmö hade svårigheter att ta sig framåt i byte efter byte i inledningen på matchen. Efter 6.01 på matchuret så åkte Kalle Johansson på en 2 minuters bänkvila för en interference, och Malmö skulle få spela powerplay. Malmö ställde upp och skickade puck efter puck in mot Fasth, men Växjös box blockade bort många försök, och de puckar som hittade igenom hade Fasth koll på. Lakers blev fulltaliga igen men Malmö, som hade flyttat fram sina positioner lite efter sitt powerplay gnetade på, och vi fick se ett lite mer böljande spel än i matchinledningen. Lakers fortsatte att checka högt i banan, men Malmö var snabba i omställningarna. Det blev lite irriterat i avblåsningarna framför båda målvakterna, och bra tryck på läktaren gjorde att det blev lite derby-karaktär i Malmö Arena. Med mindre än minuten kvar kom Malmö i en 3-2 situation och Viktor Fasth fick sträcka ut alla muskler och senor i kroppen för att fånga in pucken från Frederik Storm i plockhandsken. Det var matchens vassaste möjlighet så långt. I situationen efter åkte Carl-Johan Lerby ut för en fasthållning 19:22. Lakers avslutade med en vass chans i powerplay då Austin Ortega fick en crosspassning genom slottet men fick inte till skottet ordentligt. Period ett i Malmö Arena sammanfattades med siffrorna 0-0, 7-8 i skott på mål, och 1x2 minuters utvisning för vardera laget.

Period två startade med 1:22 kvar av powerplay för Lakers, och man skapade ett par halvchanser, men Malmö var snart fulltaliga igen. Spelet 5-5 var lite med chansartat i inledningen på andra lite mer okontrollerat och en del felplacerade passningar från bägge lagen. Det var också lite mer åka över röd och dumpa pucken, och låsa fast pucken vid sargen, mycket avblåsningar alltså och inte alls lika fartfyllt och underhållande som i första perioden. Denna tighta kamp om varje millimeter stod sig bra som beskrivning av spelet ganska länge. Något som faktiskt var bra var att se våra ungdomar, Bokk, Röndbjerg och Holmberg som låg på riktigt hårt och nästan bara jobbade i anfallszon. Det var den kedjan som checkade bäst så långt in i matchen. Något som också var utmärkande byte efter byte, var Daniel Rahimis effektiva omhändertagande av Marcus Sylvegård. Riktigt bra försvarsarbete av Daniel. Med 3:41 kvar av denna andra period så hördes de tillresta Växjö-supporterna sjunga ”Liam Reddox, Liam Reddox” sedan våran capitano skrinnade förbi sin försvarare, rundade denna på utsidan och tryckte sig in framför Ahlsenfelt och petade in den lilla svarta i Malmös nätmaskor! Joel Persson stod för passningen fram till Reddox. Lakers fick avsluta perioden i spel 4-5, sedan Roman Horák åkte ut för en fasthållning 18:00. Lakers klarade att hålla tätt bakåt även detta boxplay och andra perioden slutade 0–1, skotten 7-3 och 1x2 minuter i utvisningsbåset för Växjö Lakers.

Tredje perioden drog igång med ett Växjö-dominerat spel, efter 4minuter hade Lakers 4-0 i skott på mål. Malmö var hårt nedtryckta och det var inte förrän i femte spelminuter som de lyckades lyfta upp spelet. Och då vände spelet och Malmö skapade lite momentum och pressade Lakers och Fasth långt ner. Men båda lagen spelade väldigt bra och uppoffrande försvarsspel ikväll. Spelet svängde över lite och blev lite lugnare i mitten på denna tredje period. 10:45 kom kvitteringen för Malmö då Jens Olsson lyckas trycka in pucken i en enda stor hög av spelare framför Fasth, som inte riktigt kunds nå returen från ett skott av Emil Sylvegård. Växjö Lakers svarade direkt med att trycka ner hemmalaget ordentligt i skridskorna, och man skapade ett par riktigt fina lägen, men Oscar Ahlsenfelt stod för en bra insats ikväll. Med 06:31 kvar av denna perioden så åkte Rahimi ut 2 minuter för en bentackling, när han stod upp på blå. Svettigt läge för Lakers i ett mycket viktigt skede av matchen, och det han gå en minut innan hemmalaget tog över ledningen i denna match, då Frederick Händemark tryckte in ytterligare en retur från Växjömålet. Det blev en dyr utvisning, och Rahimi hann knappt in på isen innan han fick en ny 2:a, dock fick han med sig Kim Rosdahl ut. Rahimi fick för en hakning och Rosdahl åkte på en diving., därför kvittades inte de bort så det blev spel 4-4. En del chanser avlöste varandra innan båda lagen blev fulltaliga igen, dock ingen riktigt vass sådan. Fasth lämnade isen med lite mer än en och en halv minut kvar. Malmö avslutade denna matchen bra, och tar revansch från torsdagens förlust i VIDA Arena. Det var en riktig genomkörare ikväll som trots en stark insats från flera håll inte resulterade i några poäng. Matchen slutade 2-1, skotten 24-25, utvisningarna 2x2 minuter för Malmö och 4x2 minuter för Växjö Lakers

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är på torsdag den 18/10 kl 18:00 då HV71 kommer på besök. Det blir fullt ös på läktarna och högt i tak så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu