Lakers vann efter straffar
Publicerad: 2018-08-18
Ikväll var det dags för Lakers andra träningsmatch som gick av stapeln mot Linköping i Halmstad Arena där Växjöpubliken innan match taggade upp med lite After beach på hotell Tylösand. Det var så klart sportchef Evertsson och Härmaporna som stod för underhållningen, dock inte tillsammans! Mest vind i seglen skapades dock av Coffe som gjorde ett inhopp mitt i föreställningen och fick igång de ca 250 tillresta Lakejerna och övriga fans.

Första perioden startade med ett par fina ingripanden av Viktor Fasth i Lakers mål, då LHC lyckades skapa några chanser av studsande puckar och en villervalla av spelare framför Lakers kasse. Ett par byten senare så hade de flesta spelarna i båda lagen hittat sina platser någorlunda. Efter 4:42 var det dags för powerplay för Lakers sedan Adam Ginning visades ut för en tripping. Joel Persson tog sats från egen blå och med några snabba skär och lite kroppsfinter så var han förbi och bakom Jonas Gustavsson i LHC-målet, och var så när att vaska fram ett jätteläge, men LHC blev fulltaliga igen. Efter 10:08 visades Kalle Johansson ut för en tripping och det var dags för LHC att spela med en man mer på isen. Det ringde 10:36 bakom Fasth, men i samma veva höjde domaren armen för en utvisning på Sebastian Karlsson för fasthållning av klubba och målet underkändes. Spel 4-4 i drygt 1:30. Lakers blev fulltaligt och fick spela 28 sekunder powerplay, dock hann man inte ställa upp innan LHC blev fulltaliga. VLH tryckte tillbaka Linköping ganska bra under flera minuter efter de båda utvisningarna, men Gustavsson var vaken och gjorde ett par fina räddningar. LHC kom tillbaka och när det återstod tre minuter av perioden så var det ganska jämt på isen. Men minuten senare fick Fasth fick kapitulera då Broc Little 18:40 hittade en lucka och satte kvällens första godkända mål. Perioden slutade 1-0 i mål, skotten 7-11 och utvisningarna 2 för VLH och 1 för LHC.

Andra perioden hann gå precis 2 minuter innan Joe Whitney åkte ut två minuter för en hög klubba mot Janne Pesonen. VLH ställde upp ett ganska ok pp, och Roman Horàk hade en riktigt farlig styrning som gick strax utanför LHC´s mål. Det var den enda riktigt farliga möjligheten Lakers hade innan LHC blev fullt manskap igen, och 5-5 spelet var ganska jämt i detta skedet på matchen. Lagen varvade puckinnehav och chanser, och man hade svårt att få till något strukturerat i andra perioden. Publiken bjöds på ett lite mer avvaktande spel. Med drygt halva perioden kvar så skapade Pesonen-Shinnimin Lakers vassaste målchans så här långt. Känslan var att VLH skruvade upp lite på takt och skärpa, och LHC svarade med samma mynt. 16:39 åkte visades Viktor Fasth ut två minuter för en tripping. Dominik Bokk fick åka och sitta av den. LHC skapade ett bra tryck mot Lakers kasse, och man hade en ramträff dessutom. Men ett bra boxplay av Lakers gjorde att Bokk fick komma in först när de två minuterna tickat ut. Sista sekunderna innan paus skapade LHC riktig oreda i Lakers zon, men Fasth täppte till och perioden slutade 0-0, skotten 7-9 och 2 utvisningsminuter för vardera laget.

Tredje perioden startade och efter 2:02 så hittade Linus Fröberg Austin Ortega som klappade in kvitteringen i nästan öppet mål till 1-1. Efter målet pressade VLH på ordentligt, och man var nära ett ledningsmål flera gånger. Fröberg hade en puck i stolpen, och matchen tände till lite både på isen och på läktaren. LHC hade stundtals svårt att hitta ut ur egen zon, men när man gjorde det så kom man ändå till en del lägen. 11:05 spelades Dominik Bokk fri vid anfallsblå och ett par finter senare var Gustavsson uppe på läktaren och pucken i mål. Assist till Shinnimin/Pesonen och 1-2 på tavlan. 26 sekunder senare svarade LHC med att reducera genom Lukas Bengtsson som spelades fram av Jimmy Andersson. 2-2 i Halmstad Arena. 13:48 blev det dags för powerplay för VLH då Sebastian Karlsson drog på sig sin andra utvisning då han gjorde sig skyldig till en tripping på Bokk. Lakers powerplay var dock inte så mycket att hurra för denna gången, och LHC blev fulltaliga igen. Mot slutet av matchen bet sig Lakers fast i anfallszon, LHC tvingades till att slå flera icingpuckar, och 18:30 tog LHC time-out. Sekunderna tickade ut, och machen slutade 2-2 och avgjordes med straffslagning. Dominik Bokk miss Broc Little miss Janne Pesonen miss Joe Wright miss Austin Ortega mål Johan Södergran mål Roman Horàk miss Adam Brodeckis miss Brendan Shinnimin mål Olle Lycksell mål Austin Ortega mål Olle Lycksell mål Janne Pesonen mål Olle Lycksell miss

Lakers vinner matchen med 2-3 efter straffomgången.

Man märkte tydligt att spelarna hade några fler träningar på is i benen jämfört med första träningsmatchen mot Frölunda. Det bådar gott inför kommande säsong