3 poäng med Leino i spetsen
Publicerad: 2017-01-26
Ett vinsttörstande Rögle gästade oss i VIDA Arena ikväll, men det var Växjö Lakers med Ville Leino i spetsen som tog sin 11 raka seger.

Ikväll var det dags för drabbning igen i VIDA Arena. Lakers med 10 raka vinster i bagaget tog emot Rögle, som har 9 raka utan tre poäng, och således riktigt revanschsugna. Tre tidigare möten under säsongen har dessutom Lakers avgått med seger. Joacim Eriksson vaktade kassen ikväll, och Anders Lindbäck stod i Rögles. Första perioden öppnade Lakers med ett snabbt, inspirerat spel som resulterade i ett flertal kanoner mot Lindbäck, men det var gästerna som satte första pucken då Almen Bibic blev frispelad och satte pucken bakom en chanslös Eriksson. Tid för målet 05:18. Gästerna fick lite energi i samband med första målet, och hade stundtals ganska bra tryck i anfallszon. Resten av perioden var fylld med ganska mycket energi från båda lagen, och stundtals långa spelsekvenser med få spelavbrott. Lakers hade flera chanser men första perioden gick till ända med 0-1 på tavlan, skotten 11-13 och 0-0 i antal utvisningar.

Andra perioden började med att Rögle fick matchens första utvisning, det var Dominik Granak som fick sitta av 2 minuter för en interference, men Lakers hade svårt att få till powerplay. Strax efter att Rögle blivit fulltaliga, så rasslar det till i nätet bakom Lindbäck, Lundberg skjuter och Fröberg är sist på pucken. Det hela skedde i en tilltrasslad situation som videogranskas och bedöms som spark, alltså fortfarande 0-1 på tavlan. Efter 08.50 på klockan så kapitulerade Lindbäck äntligen efter många och flera bra räddningar. Lakers första målskytt för kvällen blev Ville Leino, assisterad av Robert Rosén och Olli Palola. Tid för målet 8:50. Ett par minuter efter reduceringen så kommer Lakers första utvisning. Det är Olli Palola som åker på en hakning, tid 11:23. Gästerna ställer upp ett ganska bra powerplay, och vid något tillfälle fick Joacim Eriksson sträcka ut alla muskler och senor och göra en fenomenal räddning precis i slutet på boxplay. Lakers fulltaliga igen och med exakt 5 minuter kvar av perioden så hittade Ville Leino Emil Pettersson som stänker dit tvåan bakom Lindbäck. 16:24 utvisas Josh Hennessy och Kevin Marshall för osportsligt uppträdande och 4-4 spel väntade i två minuter. Perioden slutar 2-0, skotten 13-10 och 2-2 i antal utvisningar.

I tredje perioden så testade Lakers tidigt om Lindbäck var på benen, man skapade flera vassa chanser. Men offensiven från hemmalaget avbröts lite då Nils Carnbäck drog på sig en utvisning för fasthållning med endast 02:03 spelat. 03:01 så träffas domare Patrik Sjöberg av en klubba i ansiktet och får lite omvårdnad i Lakersbåset. Spelet kunde återupptas och Lakers blev fulltaliga igen. Då passade Ville Leino på att lägga en fin passning på bladet till Olli Palola som inte tvekar utan satte kvällens tredje balja i gästernas mål. Tid för målet 04:29. Kevin Marshall drog strax efter det på sig sin andra utvisning för kvällen, 2 minuter för interference 05:07. Lakers låg på ganska hårt, och gav inte Rögle så mycket utrymme. 11:32 utvisas Jack Connolly för fasthållning av klubba, och Lakers fick spela powerplay igen. 13:55 så visas Josh Hennessy ut för en tripping och 14:52 reducerar Rögle genom Felix Schütts. Rögle som fram tills dess varit ganska tama i perioden, trappade upp efter målet och jagade frenetiskt efter kvittering. Men med endast 01:55 kvar på klockan, så dödade kvällens kung Ville Leino matchen genom att sätta dit 4:an fint framspelad av Eric Martinsson. Ville var inblandad i alla kvällens mål, två gjorde han själv, och två assisterade han till. Matchen slutar 4-2, skotten totalt 32-29, och utvisningarna 4-4 i antal.