J20: Dubbla vinster i helgen
Publicerad: 2019-11-04
I helgen spelade Växjö dubbla hemmamatcher där det blev segrar i båda.

Växjös J20-lag fortsätter gå bra och biter sig fast i toppen av tabellen. I helgen spelade man två hemmamatcher, mot skånskt motstånd, där man segrade i båda. Under fredagen vann man med 1-0 mot Rögle för att under lördagen straffbesegra Malmö efter en fantastisk upphämtning.

Växjö – Rögle

Under fredagens match var det verkligen målvakterna som briljerade. Jesper Eliasson i Växjö-målet och Calle Clang i bortamålet motade tillsammans 54 av 55 skott under bataljen. Det var endast Röglemålvakten som fick släppa en puck förbi sig under de 60 spelade minuterna.

Gästerna kom ut starkast och hade flera bud på mål i den första perioden, men Eliasson i Lakers-kassen storspelade. Rögle vann skotten i perioden med 12-4.

I den andra perioden var det Växjö som styrde och ställde. Man skapade chans efter chans, men lyckades inte överlista Clang i bortamålet. Skotten vann Lakers med 14-7.

I början av den tredje perioden kom äntligen matchens första mål då Rasmus Järvelin lyckades överlista Clang i Rögle-kassen. Målet gjordes efter 1.28 där Adam Bäckstrand och Lucas Edmonds svarade för en varsin passningspoäng. Rögle tryckte på för en kvittering, men Eliasson hade bestämt sig för att inte släppa någon puck förbi sig. Växjö vann således matchen med 1-0 efter att hemmamålvakten motat samtliga 28 skott som han fick på sig.

• 1-0 (41:28) Rasmus Järvelin assist Adam Bäckstrand, Lucas Edmonds

Skott: 27-28 (4-12, 14-7, 9-9)

Växjö – Malmö

Under lördagen var det dags för nästa skånska motstånd då Malmö gästade i Växjö Ishall.

Den första perioden var jämn där de båda målvakterna motade samtliga skott som avlossades på mål. De första 20 minuterna blev således mållösa.

I den andra perioden fick vi däremot en målexplosion då Malmö gick från 0-0 till 3-0 på mindre än sex minuter. Under den andra halvan av mellanakten ådrog gästerna sig tre tvåminutersutvisningar, men trots numerärt överläge lyckades inte Växjö göra något mål i perioden.

När slutakten startade kom Växjö ut som ett helt nytt lag. Lukas Söderlund reducerade till 1-3 i början av perioden innan Nils Thomasson skickade in 2-3 i powerplay med knappt elva minuter kvar av den ordinarie speltiden. Som om inte det vore nog satte Söderlund 3-3 endast 30 sekunder efter 2-3-reduceringen. Lakers fortsatte dominera perioden och fullbordade sin fantastiska vändning 4.06 från slutet då Hugo Wirell satte 4-3. Malmö skulle dock komma tillbaka då Albin Bardh kvitterade till 4-4 i boxplay med endast 14 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Matchen gick till förlängning, som blev mållös, och straffar. Väl under straffläggningen var det inget snack om saken då Växjö gjorde mål på samtliga straffar samtidigt som Martin Von Schoultz i Växjö-kassen stoppade Malmös samtliga försök under straffläggningen.

• 0-1 (22:35) Ivan Björkly-Nordström assist Alexander Ternblad, Helge Grans
  • 0-2 (23:34) Liam Svensson assist Ivan Björkly-Nordström, Alexander Ternblad
  • 0-3 (28:24) Liam Nilsson assist Oskar Magnusson
  • 1-3 (43:37) Lukas Söderlund utan assist
  • 2-3 (49:07) Nils Thomasson assist Mathias Kemppi, William Magnusson – 5/4
  • 3-3 (49:37) Lukas Söderlund assist Wilhelm Sjöberg, Martin Fridén
  • 4-3 (55:54) Hugo Wirell assist Nils Thomasson, William Svensson
  • 4-4 (59:46) Albin Bardh assist Eric Engstrand – 4/5