En bra period räckte inte till poäng
Publicerad: 2013-11-14

Växjö Lakers gjorde en bra slutforcering mot Frölunda men lyckades inte få in något mål och förlorade till slut med 2-1. 

Frölunda var klart bättre än Växjö Lakers i två perioder och ledde också med 2-1 inför den sista akten i Scandinavium. 

Då kom Växjö Lakers ut som ett nytt lag, hade nyfunnen speed under skridskorna och satte långa stunder hemmalaget under stor press vilket också skottstatistiken 15-5 skvallrar om. Något mål blev det dock inte vilket innebar förlust. 

- Vi var mjuka de första 40 minuterna där vi kanske hade fem minuter som var bra. I tredje perioden tycker jag att vi tog kampen som jag förväntar mig att vi ska ta från start i varje match och förhoppningsvis visar från start i nästa match, sa Sam Hallam till C More efter matchen. 

Som sagt: Frölunda var bäst efter två perioders spel och uddamålsunderläget var smickrande för Växjö Lakers. 

Andreas Johnson gjorde hemmalagets 1-0 mål i power play efter knappt åtta minuter av den första perioden efter en tilltrasslad situation framför Scott Munroe. 

Erik Josefsson hade periodens bästa chans för Växjö Lakers då han frispelades av Rhett Rakhshani och ren framför kassen fick skotta, men Lasse Johansson i hemmakassen svarade för en kanonräddning. 

- Jag kanske kunde gjort det lite bättre, sa Josefsson om den chansen. 

Men centern skulle få sin revansch. 

I andra perioden fick han ett nytt skottläge. David Åslin arbetade fram pucken från sargen och lade en perfekt macka till Josefsson som fick tid att ladda och dunkade iväg sitt troligen hårdaste skott någonsin i Växjö Lakers-dressen vilket betydde 1-1. 

- Vi snackade om att hitta den där ytan. Frölunda överbelastar i hörnen och David fick loss pucken och lade upp för mig och jag behövde bara skjuta. Det var lite revansch efter missen i första perioden, sa Josefsson. 

Kvitteringsglädjen blev dock kortvarig. 45 sekunder efter 1-1-målet gjorde Jonas Ahnelöv 2-1 för Frölunda efter en soloprestation. 

- Deras back gör det riktigt bra som vrider ifrån sin bevakare och hittar central is, sa Sam Hallam. 

I sista perioden vaknade Växjö Lakers på allvar, satte massiv press på Frölunda och Sam Hallam vaskade också om i kedjorna för att hitta extra energi. Trots spelövertag och 15 skott på mål så dansade dock ingen puck in bakom Lasse Johansson. 

- Vi satte oss i en uppförsbacke idag efter att ha spelet dåligt i 35 av de 40 första minuterna. Vi satte oss inte i situationen där vi kunde vinna, sa Sam Hallam. 

Trots förlusten så är Växjö Lakers kvar som femma i tabellen. På lördag väntar ny bortamatch - då mot HV71. 

Redaktör Jonas Gustavsson