Långresa till Norrbotten
Publicerad: 2013-01-18

Växjö Lakers föll mot Skellefteå med 2-1 och laddar nu om inför bortamatchen mot Luleå under lördagen. 

Växjö Lakers gjorde en stark kämpamatch mot Skellefteå, men det räckte inte till poäng utan till slut vann serieledarna med 2-1. 

- Förutom sista kvarten i första perioden, där vi var ängsliga, så gjorde vi en okej insats, säger assisterande tränaren Fredrik Hellgren. 

- Vi skulle behövt få första målet för då tror jag kunde ha vuxit mer, men vi lät oss inte bli nedslagna för det. Första perioden var inte bra, men jag tycker att vände på matchen och gjorde match av det i andra och tredje perioden. 

En poäng på åtta matcher, det är oförtjänt lite poäng?
- Ja, det är det. Vi får titta på detaljer och se hur vi ska komma upp en nivå till. Vi vet att vi är ineffektiva när vi får lägen och vi snackar mycket om hur vi ska lösa det. Om man ser på matchen igår så är båda Skellefteås mål puckar som sitter högt och så måste vi också göra. Dagens målvakter är rusktigt täta längs isen. Vi måste få upp pucken. Jag har ännu inte sett någon skjuta genom ett benskydd... 

Hur ser du på spelet?
- Försvarsmässigt ser jag inga jättestora varningsskyltar, utan det är bra. Mot Skellefteå mötte vi kanske seriens anfallsskickligaste lag, och de skapar en del men jag tycker ändå att vi löser det bra. Det går inte att stänga ner dem helt och hållet. Sedan måste vi bli bättre i den sista tredjedelen av banan: mer folk på mål som verkligen står i ansiktet på motståndarens målvakt, mer puckar på mål. Det är inga hemligheter. Det är bara att se på Dennis mål, där tar vi pucken på mål och då händer det saker, vi måste göra så ännu mer. 

Nu är det omladdning inför bortamatchen mot Luleå - ett lag som Växjö Lakers har haft svårt för. Norrbottningarna har vunnit de sex senaste mötena lagen emellan, senast med 4-1 i VIDA Arena under annandag jul. 

- Det är ett bra lag och ett lag som det är svårt att göra mål mot. De har också individuellt skickliga killar så det gäller att fortsätta spela ett solitt försvarsspel. Vi måste tro på det vi tränar på och att det är rätt väg för oss, säger Hellgren. 

Och alla tror på det här?
- Givetvis. Vi hade varit i ett helt annat läge om inte killarna känt att vi spelar bra. De känner att vi är med i matcherna, men det är det här lilla, lilla som behövs. Vi hoppas att det kommer fram mot Luleå. 

Viljan finns i laget - vilket syntes mot Skellefteå. 

- Så är det. Killarna hänger inte med huvudet utan försöker, säger Hellgren. 

Matchen mot Luleå spelas lördagen 19 januari klockan 16.00. Matchen sänds i C More Hockey med start 15.55. 

Du kan också se matchen på webben:

» Se bortamatcherna på webben

Redaktör Jonas Gustavsson