Inför Linköping – Växjö
Publicerad: 2018-11-13
Inför
Efter tio dagars matchuppehåll är det äntligen dags för SHL-hockey igen. I afton tar Växjö sig an hemmastarka Linköping i en ny viktig match i kampen om en topplacering i tabellen.

Tio dagar har gått sedan Växjö körde över Mora på hemmaplan med 6-1. I afton är det äntligen dags för SHL-hockey igen när Lakers gästar hemmastarka Linköping i Saab Arena.

Lakers vann, som tidigare nämnt, senast mot Mora med klara 6-1 efter att finländaren Janne Pesonen svarat för ett hattrick. Övriga hemmamål gjordes av Julius Junttila, Filip Cederqvist och Pontus Netterberg. Segern var Växjös fjärde på de sex senaste matcherna och laget har därmed snabbt avancerat i tabellen. Inför kvällens bortamatch mot Linköping ligger Lakers på en sjundeplats endast två poäng ifrån den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal. Dessutom är man endast fem poäng bakom kvällens motståndare och tabellfemman, Linköping.

Linköping inledde säsongen strålande och var länge serieledare, men under den senaste tiden har det gått desto tyngre. Faktum är att laget förlorat fem raka matcher och halkat ner på en femteplats i tabellen. Senast föll man med 1-4 på bortaplan mot Frölunda.

Kvällens möte lagen emellan blir det andra för säsongen. Den första matchen spelades i VIDA Arena den 22 september där bataljen slutade 0-0 efter ordinarie speltid. Matchen gick således till förlängning där Nick Sörensen kunde avgöra för gästerna redan efter 48 sekunders spel.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Linköping fyra gånger där Lakers vann samtliga matcher. Matcherna i VIDA Arena vanns med 2-0 och 3-1 medan matcherna i Saab Arena vanns med 3-1 och 5-4 efter förlängning.

Ser man till de senaste säsongerna så har Växjö haft en fin statistik mot Linköping. Lakers har nämligen vunnit hela 14 av de 16 senaste matcherna mot Linköping (slutspel och träningsmatcher inkluderat). Den fina sviten vill man såklart förlänga i afton.

Kvällens match spelas i Saab Arena, Linköping, med nedsläpp 19.00.

Timmy Renud