50 661 kr till Bröstcancerföreningen Kronoberg
Publicerad: 2018-11-03
Nyhet
Växjö Lakers och Play'n GO har tillsammans färgat oktober månad rosa. Genom en mängd olika aktiviteter har man belyst samt samlat in pengar till förmån för Bröstcancerföreningen Kronoberg.

Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom - cirka 20 kvinnor insjuknar varje dag. Sjukdomen drabbar framför allt medelålders och äldre. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

Under oktober månad har Play'n GO och Växjö Lakers genom olika aktiviteter belysa och samla in pengar till förmån för Bröstcancerföreningen Kronoberg som verkar lokalt i länet. Nu står det klart att man lyckats samla in hela 50 661 kr tillsammans som kommer att delas ut till Bröstcancerföreningen före nedsläpp idag.

- Vi i Bröstcancerföreningen Kronoberg vill verkligen tacka alla som gett bidrag till vår förening. Detta går direkt till våra ca 380 medlemmar, så att bröstcancerdrabbade kvinnor i Kronobergs län kan träffas på olika slags aktiviteter, föreläsningar och resor. TACK, säger Ann Strandman.

- Vi på Play'n GO är väldigt glada att så många bidragit i kampen om att besegra den vanligaste cancerformen bland kvinnor, säger Johan Törnqvist, VD på Play'n GO.

Aktiviteter som genomförst under oktober

x Viktor Fasth auktionerade ut två uppsättningar målvaktsskydd som sammanlagt gick för 10 050 kr.

x Liam Reddox och Daniel Rahimi spelade under oktobermatcherna i specialdesignade rosa CCM-klubbor som auktionerades ut och gick för totalt 5 811 kr.

x Under hemmamatcherna i oktober har flickvänner och fruar till Växjö Lakers A-lag funnits på plats med monter på Plan 2 för att sälja armband för 60 kr/styck till förmån för kampanjen.

x Hemsidan, kommunikationsmaterial och LED-scenario i samband med matcher har färgats rosa för att belysa kampen.

x Växjö Lakers A-lag har spelat i hjälmar med rosa Play'n GO logotyper.

x Ledarstab har burit rosa band i båset.

x Under utvalda oktobermatcher har Bröstcancerföreningen Kronoberg funnits på plats för att sälja rosa band samt informera.

Bröstcancerföreningen Kronoberg

Bröstcancerföreningen Kronoberg är en ideell förening som bildades 1986. Föreningen, som idag har runt 400 medlemmar, har som viktig uppgift att bevaka utveckling och forskning när det gäller bröstcancer och utveckla kontakten med sjukvården.

Föreningen arbetar också med information om bröstcancer och med utbildning och fortbildning av stödpersoner.

Viktigaste uppgiften är att finnas till, lyssna, trösta och ge stöd och hjälp till kvinnor som drabbas av bröstcancer och givetvis också deras familjer.

Bröstcancerföreningen Kronoberg tillhör bröstcancerföreningarnas riksorganisation Bröstcancerförbundet.

» Play'n GO
» Bröstcancerföreningen Kronoberg

PR & Kommunikation Carolina Toresson