Rosa Bandet-match på lördag
Publicerad: 2015-10-21
Nyhet

På lördag är det dags för nästa hemmamatch i VIDA Arena när Brynäs IF kommer på besök. I samband med matchen tar vi upp kampen mot bröstcancer genom att deltaga i Rosa Bandet-kampanjen.

Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom – cirka 20 kvinnor insjuknar varje dag. I samband med lördagens match när Växjö Lakers möter Brynäs IF tar vi upp kampen mot bröstcancer genom att deltaga i Rosa Bandet-kampanjen som finansierar forskning, sprider kunskap om cancerprevention och bröstcancer, samt bedriver påverkansarbete.

Vad kan du göra för att stödja Rosa Bandet-kampanjen?

- Lägg till mellan 10-50 kr när du köper din biljett.
» Stöd rosa bandet 

- Buda på Växjö Lakers CHL-tröjor där pengarna går oavkortat till Rosa Bandet (Cancerfonden). Auktionen startar på torsdag 22/10 och avslutas på söndag 25/10.
» Till auktionen

På plats i arenan kommer den lokala Bröstcancerföreningen Viktoria finnas för att informera samt sälja rosa band. Bröstcancerföreningen Viktoria är en ideell förening som bildades 1986. Föreningen, som idag har cirka 410 medlemmar, har som viktig uppgift att bevaka utveckling och forskning när det gäller bröstcancer och utveckla kontakten med sjukvården.

Föreningen arbetar också med information om bröstcancer och med utbildning och fortbildning av stödpersoner.

Föreningen Viktorias viktigaste uppgift är att finnas till, lyssna, trösta och ge stöd och hjälp till kvinnor som drabbas av bröstcancer och givetvis också deras familjer.

- Köp ditt rosa band i samband med lördagens match, pris: 20 kr.
(10 kr går till Bröstcancerföreningen Viktoria och 10 kr går till Bröstcancerfonden).

» Läs mer om Bröstcancerföreningen Viktoria 

Matchen mellan Växjö Lakers och Brynäs IF startar 18.30 men VIDA Arena öppnar redan 16.30. Varmt välkomna!

PR & Kommunikation Carolina Toresson