J18: Växjö spikade igen borta mot Borås
Publicerad: 2020-10-04
J18
Växjö Lakers J18-lag åkte till Borås med två raka inledande förluster i årets upplaga av J18 Regional Syd. I tidigare matcher har man haft det tyngre i den egna zonen men idag höll laget tätt mycket tack vare ett stabilt försvarsspel och briljant målvaktsspel. Segersiffrorna skrevs till 0-3 efter två mål i sluttampen av matchen när Borås jagade kvittering.

Matchen i sin helhet var väldigt jämn men det var också ganska snålt när det kom till öppna chanser i ledningsvis i spel 5 mot 5. Men när Växjö fick chansen i powerplay tog laget den. Målet kom på vad som kanske får ses som en liten variant, en variant som avslutades av U16-spelaren Rikard Thimgren som nu gjort mål i båda sina matcher med J18-laget. Han blev också snyggt assisterad av sina andra U16-kollegor Jacob Sagadin och Joel Svensson. Perioden var därefter fortsatt tillknäppt och siffrorna 1-0 efter en period stod sig.

I den andra perioden bjöds det inte heller på någon chansrik ishockey, men bpda lagen hade ändå helt klart chanser att göra mål men två storspelande målvakter höll kvar siffrorna till 0-1 även efter den andra perioden.

I den tredje perioden öppnade upp sig lite mer och det var Växjö som hade kontrollen över matchen och Borås stack upp emellanåt med något läge. Men 0-1 stod sig långt in i den tredje perioden, resultatet stod sig tills dess att Borås tog ut sin målvakt i hopp om en kvittering. Växjö snodde åt sig pucken och Albin Pedersen kunde sätta 0-2 till Växjö i tom bur. Innan matchen var över hade även Elis Rix gjort 3-0 till Växjö när Borås ställt tillbaka sin målvakt i målet. Rix kom fri med målvakten och lurade bort honom snyggt och hittade ett hål mellan benen på målvakten.