Vinst mot Linköping
Publicerad: 2020-02-22
Viktiga poäng skulle fördelas ikväll runt det så täta slutspelsstrecket, och Lakers bjöd på en riktigt fin underhållning för supportrarna på läktaren. Spännande in i sista sekund, hårt arbete och uppoffrande spel kännetecknade denna lördagskväll i Vida Arena.

Efter en blytung förlust i Ängelholm i torsdags väntade nu streckrivalen Linköping som redan i första puckkontakten fick en utvisning mot sig då Broc Little gjorde sig skyldig till en slashing. Växjö hade svårt att få till ett uppställt powerplayspel, inte förrän de sista 20 sekunderna lyckades man formera sig och man skapade två ganska vassa chanser i samma stund som gästerna blev fulltaliga. Lakers skapade en del farligheter, men man slarvade lite i egen zon ett par gånger och bland annat Broc Little stod omarkerad framför Viktor Andrén men ingen vit spelare upptäckte det i tid. Med 7 minuter spelade drog Shinnimin på sig en interference, och gästerna skulle få spela powerplay. Men inte heller LHC lyckades speciellt bra i sitt spel med en man mer, och vi hade åter 5-5 spelare på isen. Strax innan periodens powerbreak så skapade Växjö ett bra tryck men Gunnarsson i gästernas mål var tät så här långt. Direkt efter pausen parkerade Linköping i anfallszon och man skapade matchens farligaste målchans, men pucken vill inte över mållinjen den gången. Istället är det åter Växjö som skapar ett enormt tryck i anfallet senare, och man är så nära att ta ledningen med dryga två minuter kvar. I efterföljande tekning tekade Emil Pettersson pucken rakt bak till Koivisto, som laddade på och Pettersson styrde in sitt första mål på 10 matcher. Lakers gick till pausvila med 1-0, skott på mål slutade 10-11 och vars 2x2 minuters utvisningar för vardera laget.

Efter en ganska jämn första period tog vi oss an mellanakten, och det var Växjö som genom Gynge fick fram en fin macka till Horák som i sista sekunden blev avväpnad någon meter framför Gunnarsson, och strax efteråt hade Joe Whitney ett ribbskott. Det svängde rejält här i upptakten av denna period. Efter 05:24 visades Sam Löfquist ut för en hakning, Lakers gjorde ett helt ok powerplay och skapade några farliga situationer, och man behöll även puckkontrollen en stund efter det att Linköping blev fulltaliga. Mitt i perioden fick Josefsson pucken ock åkte sig fri framför Gunnarsson, men blev upphakad och fick en straff med sig. Fredrik Karlström äntrade isen och var iskall och 2-0 var ett faktum 09:31. Växjö tryckte på framåt och man hade 12-3 i skott på mål så här långt i perioden. Men 16:40 visades Casey Bailey ut för en knätackling och det tog gästerna endast 7 sekunder för att reducera till 2-1 genom Broc Little. Minuten senare hamnade Melart på botbänken för en slashing, och Lakers skulle få spela boxplay återigen. Men vilket boxplay man gjorde! Gästerna fick knappt tag på pucken och Melart kom in på isen igen strax innan slutsignalen kom. Skott på mål skrevs till 12-6, och utvisningarna fördelades likt första perioden till 2x2 minuter för båda lagen.

Avgörandets tid infann sig och den tredje perioden blev en riktigt spännande sådan. Växjö Lakers inledde starkast, och satte hög press på gästerna. Lakers jobbade riktigt bra defensivt också, och Linköping hade svårt att etablera något längre anfall inledningsvis. Denna matchbild höll i sig över halva perioden. Linköping stampade och stampade med kom knappt över anfallsblå, och när man väl gjorde det blev det ganska korta sejourer och både försvarande Växjö-backar och Viktor Andrén var på tå och höll undan. Efter matchens sista powerplay flyttade LHC upp allt de hade och man lyckades etablera ett par anfall som blev ganska farliga. Växjö vacklade lite vid ett par tillfällen i egen zon, och när Linköping tog time-out återstod 01:52 av matchen, men det var tekning i gästernas zon. Gustavsson lämnade kassen med ca 1:30 kvar och spelade 6-5. En mycket spännande avslutning på denna match där pucken låg i Viktor Andréns plockhandske när slutsignalen ljöd. Matchen i siffror skrevs till: 2-1 i mål, 30-24 i skott på mål och 4x2 minuters utvisning för Växjö, respektive 3x2 minuter för gästande Linköping.

Nästa hemmamatch är på tisdag den 25.:e februari då Luleå gästar Vida Arena. Matchen börjar klockan 19:00 och hockey ska ju ses live, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu