Joel Rönnmark blir assisterande i Juniorkronorna
Publicerad: 2018-04-10
Nyhet
I samband med påbörjade studier på Linnéuniversitetet kom Joel Rönnmark till Växjö. Under hösten säsongen 2014/15 klev han in som assisterande tränare i Växjö Lakers J20, en roll som han efter fjolårets säsong lämnade för att bli huvudtränare i Växjö Lakers J18. Nu står det klart att han dessutom blir assisterande tränare i Juniorkronorna.

Först och främst stort grattis till uppdraget!
- Tack, det ska verkligen bli jätteroligt! Jag är väldigt glad över möjligheten från förbundet och samtidigt väldigt tacksam över att Växjö Lakers som arbetsgivare låter mig göra det här parallellt med mitt uppdrag som J18-huvudtränare inom klubben. Då landslagsuppdragen ligger i speluppehåll fungerar det bra att kombinera.

Vad blir din roll i Juniorkronornas ledarstab?
- Jag kommer ingå i J20 landslagets ledarteam och assistera förbundskapten Tomas Montén. Det stora uppdraget blir JVM i Vancouver men jag kommer även att vara med under övriga landslagssamlingar och turneringar under den kommande säsongen.

Vad betyder det här för dig och din utveckling som ledare?
- Det kommer såklart bli en grym erfarenhet att få vara med på den nivån och vara en del av ledarstaben. Det känns väldigt inspirerande och jag är helt övertygad om att jag kommer lära mig väldigt mycket samtidigt som jag ska bidra med mina styrkor som ledare.

Joels första uppdrag blir i sommar när Juniorkronorna åker på turnering till Nordamerika.

PR & Kommunikation Carolina Toresson