Förlust i Scandinavium
Publicerad: 2019-12-28
Växjö åkte till Göteborg för match mot Frölunda i ett fullsatt Scandinavium. Det visade sig vara en alldeles för svår nöt att knäcka, och hemmalaget vinner med klara 4-0.

Richard Gynge får ett friläge redan i matchens andra spelminut, men Niklas Rubin i hemmalagets målbur är med på noterna när Gynge letade efter det en lucka mellan benskydden. Efter 3:58 åker Växjös Ilari Melart ut på botbänken 2 minuter för en hakning i mittzon och eftermiddagens första boxplay är ett faktum. Frölunda sätter en bra press första minuten mot boxen och Viktor Fasth, men Fasth gör ett par riktigt bra räddningar, och Växjö håller ut och blir fulltagliga igen. I stort sett direkt efter boxplayet får Richard Gynge ett nytt friläge, men även denna gången är Rubin bra med i dragningen och räddar avslutet med plockhandsken. Efter 12:03 kommer matchens första powerplay för gästerna sedan Frölundas David Printz gjort sig skyldig för en slashing. Växjö skulle också visa hur ett bra powerplay skulle se ut där man skapar ett par riktigt bra lägen, men även denna gång nekar Rubin Gynge att bli målskytt och spel 5 mot 5 igen. Lagen byter lite puckägande och chanser med varandra, men vi går till första pausvilan utan att få se några mål. Men annars en väldigt fartfylld och intensiv period. Skotten slutar 9-8 till hemmalagets favör.

Frölunda inleder andra period lite hetare, och skapar några lägen, men Viktor Fasth är bra med och står emot. Växjö sticker upp i något enstaka byte, annars är det hemmalaget som äger spelet, men Växjö är väldigt bra i egen zon, så Frölunda får slita hårt för att komma till några farliga avslut. Men efter 11:10 orkar inte ens Fasth stå emot mer, utan Frölunda tar ledningen med 1-0. Nicklas Lasu serverar Patrik Carlsson en macka mitt i slottet och Carlsson skickar in pucken i nätet med ett slagskott bakom Fasth som var chanslös på det avslutet. Ytterligare en gammal Lakersbekanting, Rhett Rakhshani noteras för en assist på målet. Efter 12:51 åker dessutom Erik Josefsson ut 2 minuter för en slashing och boxplay. Frölunda sätter massiv press i offensiv zon, men våran box skaffar sig 142 blåmärken för att ligga i skottlinjen, och vi reder ut även detta boxplayet. Med 2:16 kvar av perioden åker Casey Bailey ut för en tippning i offensiv zon, och nytt boxplay. Frölunda skulle denna gång få hål på våran box och Fasth och gör 2-0 efter 18:32. Simon Hjalmarsson skickar en skottpassning in framför mål och Joel Lundqvist styr retfullt in pucken i nät. Så när hesafredrik ljuder för paus, så har Frölunda ryckt i från i matchen till 2-0, och sett till spelet inte helt orättvist resultat. Skotten vinner hemmalaget med 17-8.

Frölunda fortsätter ösa på i inledning av tredje perioden, och Växjö kommer inte riktigt till i sitt spel. Efter 4:02 gräver Joel Lundqvist fram pucken bakom mål till en fristående Rhett Rakhshani som står parkerad vid Fasth högra stolpe och rakar in 3-0, tung uppförsbacke nu. Efter 7:12 får vi en dubbelutvsning, Ilari Melart åker ut för en fasthållning, och Joel Mustonen åker ut för diving och spel 4 mot 4. Klockan går nu väldigt snabbt i Växjöögon, vi får inte alls till något anfallsspel, utan får mest kämpa med att freda oss från fler mål bakåt. Med 2:54 kvar av perioden väljer Sam Hallam att plocka ut Fasth och spela med 6 utespelare. 17:32 skickar Simon Hjalmarsson en puck från egen zon hela vägen in i den tomma buren till 4-0. Växjö förlorar alltså i Scandinavium denna eftermiddag mot ett riktigt bra Frölunda. Nya tag på måndag då vi besöks av ett annat smålandslag, nämligen IK Oskarshamn, ses på läktaren, hockey ska ses live! Skotten i sista perioden slutar 11-9 till hemmalaget.