• Huvudsponsorer

Lakers vann över Malmö med 6-3

8 mars 2018 21:25
Referat

Sista hemmamatchen i grundspelet och Malmö stod för motståndet. Malmö hade inför matchen möjlighet att nå en hemmaplansfördel i kommande slutspel, men lyckades inte ta några poäng i denna match som i efterhand fick tillskrivas SHL´s bäste poänggörare genom tiderna, allas vår Elias Pettersson!


Första perioden i Vida Arena började i ett högt tempo, Malmö var det laget som låg på hårdast, och Viktor Andrén fick efter flertalet räddningar släppa första pucken förbi sig redan efter 03:06 spelat på ett skott av Fredrik Storm. Men Växjö Lakers svarade ganska snabbt då Linus Fröberg styrde in ett skott från Eric Martinsson, tid för kvitteringen 05:28. Fortsatt högt tempo i matchen, och taket i VIDA Arena lyfte nästan 06:57 då VLH hade flera chanser men lyckas inte få in den förrän Elias Pettersson gjorde årets dragning, och lurade en Malmöspelare upp på läktaren, sköt och tog hand om sin egna retur och pricksköt in pucken över Oscar Alsenfelts högra axel. 2-1 inom 7 minuter! 09:26 var det dagsa för matchens första utvisning. Adam Lundberg fick sitta av 2 minuter för en hög klubba. Malmös powerplay lämnade dock en del att önska och hemmalaget blev fulltaliga igen. Tyvärr lyckades Malmö att få in en puck bakom Andrén 14:52, Robin Alvarez sköt in ett löst skott som studsade på ett par tre olika spelare innan den ramlade in i nätmaskorna. Men, sådana mål räknas också och det var utjämnat till 2-2. 16:24 visades Joel Persson ut för en hakning och det var åter dags för boxplay. Ett väl spelat sådant och Joel fick komma in på isen igen. 18:34 uppstod det lite gruff nere i Lakers försvarszon. Det var Eric Martinsson och Johan Olsson som hade lite meningsskiljaktigheter. Båda två fick åka och sätta sig på botbänken. Olsson i Malmö fick dessutom ytterligare en 2:a för osportsligt uppträdande. Första perioden tog slut och Lakers var mycket nära ett tredje mål innan slutsignalen, men resultatet 2-2 stod sig tiden ut, skotten slutade 11-8 och utvisningarna 3x2 för Växjö och 2x2 för gästerna.

Period två startade med powerplay i 34 sekunder, men något riktigt powerplay hann man inte ställa upp utan Malmö blev fulltaliga igen. Malmös Lars Bryggman visades ut för en fasthållning 03:30 och powerplaylinan sattes på isen och ställde upp ett bra spel. Men Malmö lyckades hålla rent framför Alsenfelt även denna gången. Men Lakers behöll ett hårt tryck, och pressade Malmö ganska hårt. När gästerna väl kom loss så blev det farligt även framför Andrén. Men det var ändå VLH som gjorde sitt 3:dje mål då Elias Pettersson sköt och Brendan Shinnimin styrde in pucken 08:26. Precis en minut efter målet 09:26 så visades Rhett Rakhshani ut för en slashing, och Robert Rosén kunde slå in pucken på egen retur och med hjälp av Alsenfelts rygg. 4-2 på tavlan 10:56 och Elias Pettersson gjorde sin 54.e poäng och tangerade därmed juniorrekordet i SHL. Och mål nummer 5 kom strax efter det, 12:33 skickade Linus Högberg in ett skott på en passning från Linus Fröberg. Malmö bytte målvakt efter detta femte mål, Jonas Gunnarsson ersatte Oscar Alsenfeldt. Men vad hjälpte det? Lite drygt en och en halv minut senare kom Elias Pettersson fri efter en genombrytning i Malmöförsvaret och satte sitt 55:e poäng och är därmed den bästa junioren genom tiderna! Stort GRATTIS till allas vår poängkung som fick stående ovationer från hela publikhavet. Och visst ja, det blev också ett poäng till VLH som nu ledde med 6-2 mot ett ganska taget Malmö. 17:04 kom nästa Malmöutvisning, Nils Andersson åkte ut 2 minuter för en tripping, och det ytterligare powerplay väntade. Malmö blev fulltaliga och perioden tog slut. Resultatet för denna mittenperiod blev 4-0 i mål, skotten 12-7 och utvisningar 3x2 minuter för Malmö som hamnade på efterkälken ju längre perioden gick.

Tredje perioden startade och gästerna var tvungna att sätta full fart framåt, vilket öppnade för lite kontringar för VLH. Men Lakers boxade ut bra och Malmö hade svårt att etablera några längre anfall. Spelet rullade på, Lakers anföll med fokus på säkerhet bakåt, man gick upp med två-tre man och säkrade upp egen blå. Malmö hade svårt att skapa något alls, utan kom sporadiskt igenom med vid ett fåtal tillfällen men sällan till några klara målchanser. Periodvis kändes Malmö som ett resignerat lag. 09:01 visas Stefan Warg ut efter en våldsam tackling på Joel Persson. Warg ska vara glad att han bara fick en tvåa för det. 5 sekunder senare visas Tuomas Kiiskinen ut för en interfierence, och 24 sekunder efter det, 09:30 visas Dennis Rasmussen ut för en tripping. Malmö fick genom dessa utvisningar en chans att komma tillbaka lite i matchen, och man spelade ett ganska bra 4-3 men längst bak hade vi ju en viss Andrén som gjorde flera bra räddningar. Gästaerna blev fulltaliga och Lakers fick tillbaka Kiiskinen och det var 5-4 spel i ytterligare 24 sekunder. Och Malmö lyckades hitta nätmaskorna bakom Viktor, en förlupen puck som rullade in mellan benskydd och stolpen. Malmös 3:dje mål kom 11:13 och det var Fredrik Händemark som fick målet. I samband med en avblåsning så svallar känslorna över lite, det var Robin Alvarez och Eric Martinsson som båda två fick 2 minuter för roughing 13:30. Gästerna gjorde några halvhjärtade försök, men Växjö Lakers stod upp bra om såg till att hålla tätt bakåt. Matchen som spelades av ganska avslaget slutade 6-3 till Växjö Lakers, skotten totalt i matchen 28-25, och utvisningar kunde summeras till 6x2 för hemmalaget, och 7x2 för gästerna.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är söndagen den 18 mars slutspelet drar igång. Eftersom hockey är så spännande och ska ses live, så säkra din plats, biljetterna släpps den 9/3 kl 09:00: vlh.ebiljett.nu