J18: Förlust i åttondelsfinal 1
Publicerad: 2018-03-09
J18
Under torsdagen föll Lakers med 1-2 hemma mot Färjestad i den första åttondelsfinalen i bäst av tre. Växjö måste således ta två raka segrar borta mot Karlstadslaget för att avancera till kvartsfinal.

Äntligen är J18:s SM-slutspel igång. Växjö fick tuffast tänkbara start på åttondelsfinalen då man föll på hemmaplan med uddamålet 1-2 mot Färjestad.

Den första perioden var jämn där Lakers fick chansen att spela numerärt överläge två gånger om, men lyckades inte överlista Eric Forsberg i bortamålet. Även Lakers-målvakten, Martin Von Schoultz, höll tätt under de första 20 minuerna.

Under de första elva minuterna av den andra perioden fick båda lagen chansen i powerplay två gånger om, men ställningen var alltjämt 0-0 efter dessa numerära överlägen. Med 3.14 kvar av mellanakten fick Färjestad straff som Martin Von Schoultz stoppade. Med bara 44 sekunder kvar av perioden gjorde Mathias Kemppi matchens första mål och Växjö gick därmed till pausvila med en 1-0-ledning.

Färjestad skulle dock kvittera omgående i den tredje perioden. Redan efter 55 sekunders spel spräckte André Lee hemmalagets nolla. De båda lagen skapade många bra chanser efter kvitteringspucken, men endast en puck hittade nätmaskerna. Med 5.50 kvar av den ordinarie speltiden satte Lukas Söderlund 2-1 för gästerna och den första åttondelsfinalen slutade med Färjestad-vinst.

I och med förlusten under torsdagen måste Växjö vinna två raka matcher i Karlstad i helgen. Åttondelsfinal 2 spelas under lördagen och en eventuell åttondelsfinal 3 på söndag.

• 1-0 (39:16) Mathias Kemppi assist Jonas Bröndberg, Jakob Bäckman
  • 1-1 (40:55) André Lee assist Albert Johansson, Daniel Andersson – 5/4
  • 1-2 (54:10) Lukas Söderlund assist Linus Lööf, Erik Lindskog

Skott: 24-30 (7-7, 7-12, 10-11)

Kommande åttondelsfinal spelas på lördag i Karlstad. Det krävs Växjö-vinst för att säsongen inte ska vara över. Lyckas Lakers vinna under lördagen så väntar en direkt avgörande match dagen därpå, även den i Karlstad.