• Huvudsponsorer

Gruppmotståndare i CHL klara

17 maj 2017 18:00
Nyhet

Växjö Lakers placerades i grupp E vid dagens CHL-lottning. Detta tillsammans med Cardiff Devils, HC Davos och Bili Tygri Liberec.


Kl. 16:00 idag lottades CHL:s gruppspel i den heta VM-staden Köln. Växjö Lakers var del av den topprankade seedningsgruppen och efter lottningen stod det klart att det blev grupp E där vi ställs mot Cardiff Devils (Wales), HC Davos (Schweiz) och Bili Tygri Liberec (Tjeckien)

Spelschemat för CHL 17/18 är ännu inte fastställt.

CARDIFF DEVILS

Cardiff Devils är en klubb från, precis som lagnamnet antyder, Cardiff i Wales. Klubben är grundad 1986 och är en del av den brittiska ligan EIHL. Devils har tagit 5 stycken nationella titlar och den senaste, i år, när de gick segrande ur grundserien.

Hemmaarenan, Ice Arena Wales, har en kapacitet på 3 088 åskådare och var färdigbyggd 2016.

"Jag känner i dagsläget inte till så mycket om Cardiff. Brittiska lag brukar ha en hög omsättning av spelare så det återstår att se vad det är för lag vi kommer att ställas mot". - Henrik Evertsson

» Till klubbens hemsida

HC DAVOS

Den Schweiziska storklubben HC Davos grundades 1921 och med sina 31 ligatitlar är det den mest framgångsrika klubben i landets historia.

Huvudtränaren Arno Del Curto är en stor ikon i klubben och har varit huvudtränare i klubben sedan 1996 och under hans regim har klubben kammat hem 6 ligatitlar.

Som en av de mest populära klubbarna i landet har Davos en stor fanbase och deras arena, Vaillant Arena, har en kapacitet på 7 080 åskådare och är arkitekturmässigt väldigt unik. Byggd i trä och belaggd 1560 meter över havet omringad av de Schweiziska aplerna.

"Davos ska bli roliga att möta! Det är ett av Schweiz absoluta storlag med en fantastisk publik". - Henrik Evertsson

» Till klubbens hemsida

BILI TYGRI LIBEREC

Den tjeckiska klubben, tidigare känd som Lokomotiva Liberec, bytte år 2000 namn till Bili Tygri Liberec. Sedan 2002 har de spelat i den högsta ligan, Czech Extraliga. Innan säsongen 2015/2016 hade de spelat hem grundserien 2 gånger men det var inte förens säsongen 15/16 som de tog sitt första guld.

De vita tigrarna (Bili Tygri) har en stor fanbase i norra delarna av landet samt i närliggande områden i Tyskland och Polen. De spelar sina hemmamatcher i Home Credit Arena som har en kapacitet på 7 500 åsåkare.

"Liberec är ett stabilt tjeckiskt lag. Tjecker är alltid svåra att möta och de bjuder ofta på tufft motstånd". - Henrik Evertsson

» Till klubbens hemsida