Förlust efter övertid mot Brynäs
Publicerad: 2019-12-07
Växjö Lakers på besök i Gävle hade 3 poäng men blev bestulna på mål i slutet då domarna hade blåst för fort. Istället blev det en poäng med hem efter övertidförlust.

Vi får se en händleserik start på den här matchen. Redan efter 1.09 så får Melart åka och sätta sig för en slashing, som kändes väl tuff kan tyckas. Och när Rahimi bara 26 sekunder senare ska rensa en puck som är i luftan så baseballslår han upp pucken på läktaren vilket innebär en puck out och spel 3 mot 5 innan vi ens har spelat 2 minuter av matchen. Och hemmalaget behöver bara 14 sekunder på sig innan Greg Scott sätter 1-0 för Brynäs. Målet kommer efter 1.49.

Dryga 3 minuter senare är det hemmalagets Marcus Ersson som får sätta sig på botbänken efter en tripping. Och då visar även gästerna sin styrka i powerplay. Miika Koivisto får pucken på blå av Casey Bailey och lägger en midjehög puck mot mål som Marcus Davidsson får träff på och vi har 1-1 på tavlan efter bara 5.29. Ska även sägas att passningen till Koivisto är Baileys första poäng i Lakerströjan.

Bara en och en halv minut senare åker Växjö på sin tredje utvisning i forma av tripping på Karlström. och då får vi se ett special teams innehållande två mål. Först är det Shinnimin som vinner puck och hittar Josen med en bra passning. Josen utmanar inte backen utan ser en möjlighet i gubbhörnet och hittar även maskan och gästerna leder med 2-1 efter 7.15.

Mål nummer två i detta powerplay för Brynäs gör hemmalaget efter 8.30 genom Jaedon Descheneau som får en fin passning över centrallinjen och hänger pucken exakt i Andréns närmsta kryss. Efter 2-2 målet så båda lagen ytterligare ett PP var dock utan utdelning. Så vi går till första pausvila med ställningen 2-2. Skotten vinner hemmalaget med 14-7.

Om den första perioden var händelserik så var nog den andra raka motsatsen. De första 10 minutrarna är väldigt händelsefattiga och det enda som händer av vikt är väl att gästerna får ett PP i inledningen, när Josef Ingman åker ut 2 minuter för ytetrligare en tripping. Ett ganska okej powerplay från gästerna men utan utdelning.

Och perioden fortsätter utan någon större intensitet fram till klockan stannar på 11.36. Då får Linus Högberg pucken på sin backposition i anfallszon och skickar iväg en, som han själv kallade det, fladdermacka som letar sig in i närmsta krysset efter en fin skymning av Shinnimin. Gästerna i ledning alltså. Dessutom första målet i matchen som görs i spel 5 mot 5.

Efter målet stegrar sig matchen en aning igen. Lakers börjar spela lite mer passivt i framför allt egen zon, där man tappar mycket puckar man har kontroll på i utgångarna, och hemmalaget kan etablera ett massivt tryck under ett antal tillfällen. Lakers får en chans till i spel 5 mot 4 efter 15.47 och bl.a har Martin Lundberg skott i ribban x 2 i perioden. Men trots bra chanser får man inte utdelning.

Efter 19.26 åker Rahimi ut efter att ha gett Adam Brodecki lite facewash som fick honom att trilla handlöst. Gästerna håller tätt dessa 34 sista sekunder av perioden med kommer få börja den tredje ronden i numerärt underläge. Skotten i den andra perioden vinns också av hemmalaget med 7-5.

Man klarar av det numerära underläget på ett bra sätt i inledningen av den tredje perioden. Sen är det mycket kamp där ute. Brynäs äger puck mest men komemr inte till jättebra lägen. Även Lakers har några riktigt bra chanser att utöka sin ledning. Men mitt i allt, när det känns som att gästerna har kontroll trots Brynäs puckinnehav, så lägger Eric Norin ett skott mot mål som styrs in av Emil Molin.

Efter målet lyfter Lakers upp spelet och sätter Brynäs på lite jobbiga prov i form av långa tunga anfall. Med bara ca 90 sekunder kvar så har Lakers ett skott på, ett skott som målvakten tappar ner bakom sig och pucken slås i mål av Ludvig Nilsson. Problemet är bara att domaren har så brått med avblåsningen att han tvingas ta bort målet för att han helt enkelt har blåst för tidigt. Riktigt surt givetvis.

Istället för en seger efter 60 min så går vi till övertidsspel. Och här är det Lakers som har mest puck men som tappar puckar och får inledningsvis 2-3 spelvändningar med 2 mot 1 som konsekvens. Andrén klarar dock dessa situationer. Men i ytterligare en vändning där vi tappar pucken i egen zon så Emil Forslund säkra 2 pinnar till hemmalaget. I samma veva som segermålet för Brynäs kommer tacklar Martin Lundberg lite olyckligt Daniel Mannberg och får matchstraff. Skotten i sista perioden slutar 7-5 och på övertid 2-1 och totalt 30-18.

Nu går vi på landslagsuppehåll. Nästa match spelas hemma i VIDA Arena den 17 december när tabelltvåan Frölunda gästar. Vi ses då!